• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Davutoğlu: Fatma`yı Allah Bize Bağışladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu,seçimçalışmaları kapsamında Bozkır ilçesine giderken konvoyunda meydana gelen kazada yaralanan Fatma Nur Atalay`ı (8) Konya Numune Hastanesi`nde ziyaret etti. Davutoğlu,hastaneçıkışında, "Elhamdülillah, Allah bize ve ailesine bağışladı. Çok etkilendik. Hamdolsun kötü bir şey olmadı." dedi.

İçinde bulunduğu araç seyir halindeyken Fatma`nın yola çıkmasıyla kazanın meydana geldiğini anlatan Davutoğlu, "Hepimiz etkilendik. Elhamdülillah, Allah`a hamdolsun ki çocuğumuz Fatma şu anda yoğun bakımda, ama doktorlarımız yakından ilgilendiler, herhangi bir hayati tehlikesinin olmadığını söylediler." açıklamasında bulundu.

Fatma`nın babası Osman Atalay ve annesiyle de görüştüğünü dile getiren Davutoğlu, ambulansın üç-dört dakika içerisinde kaza yerine ulaştığını ve kendilerinin de Fatma ile hastaneye geldiklerini ifade etti.

Hastaneye ulaşmasından itibaren de bütün doktorların küçük kız ile yakından ilgilendiklerini bildiren Davutoğlu, şunları söyledi: "Ben özellikle bu seri müdahale dolayısıyla başhekimimize, Numune Hastanemize veÜniversiteHastanesinden gelen Erdal Bey`e teşekkür ediyorum. Bütün tetkikler yapıldı. İnşallah birkaç gün içerisinde Fatmamız ailesine dönecek. İnşallah biz de kendisini evinde ziyaret edeceğiz. Allah bize bağışladı. Çok etkilendik, hamdolsun kötü bir şey olmadı."

Aracın şoförünün çok tecrübeli olması dolayısıyla kaza anında yolun en sağına geçtiğini belirten Davutoğlu, böylece kazanın hafif atlatıldığını vurguladı. Kazadan önce çocuğun arkadaşlarıyla oynadığını gördüklerini anlatan Davutoğlu, "Yola çıkabileceğini hissettik. Şoförümüz elinden geleni yaptı. O veya bu, kimin ne yaptığı artık önemli değil. Elhamdülillah, Allah bize ve ailesine bağışladı. Oralarda alınması gerekli tedbirleri de konuştuk." ifadelerini kullandı.

Bozkır, İçeriçumra ve Konya merkezdeki programlarını iptal ettiğini belirten Davutoğlu, uluslararası bir toplantı için İtalya`ya gideceğini ifade etti.

Fatma`yı bundan sonra bütün hayatı boyunca takip edeceğini de dile getiren Bakan Davutoğlu, "O bize artık bu şekilde Allah`ın bir lütfu diyelim, hayatı boyunca da her şeyiyle, eğitimi de dahil yakından ilgileneceğim, kendi kızım gibi." diye konuştu.

Fatma`nın ailesine de geçmiş olsun dileklerini ileten Davutoğlu, Fatma`nın soğukkanlı ve basiretli bir babası olduğunun altını çizdi. Fatma taburcu olduğunda evlerinde de ziyaret edeceğini açıklayan Davutoğlu, şunları kaydetti: "İnşallah ailesiyle birlikte uzun ve mutlu bir hayat yaşayacak ve düğününü de yapacağız Fatma`nın. İnşallah Allah o günleri gösterir."

Konya Numune Hastanesi Başhekimi Halil İbrahim Topatan, Fatma Nur`un genel durumunun iyi, şuurunun açık olduğunu ve konuşabildiğini söyledi. Çocuğun, kafatası kemiğinde küçük bir kırık, kulak zarında ufak bir yırtık olduğunu kaydeden Topatan, kalça kemiğinde de küçük bir çatlak bulunduğu bilgisini verdi. Müşahade amacıyla yoğun bakımda bulundurduklarını bildiren Topatan, "Birkaç gün daha hastanede gözetim altında tutacağız." dedi.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir