• DOLAR 32.43
  • EURO 35.1
  • ALTIN 2324.71
  • ...
Guaido'nun sağ kolu alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçen hafta darbeye teşebbüs eden ve başarısız olan Amerikan’ın Venezuela’ya atadığı sözde Başkan Guaido’nun en yakınındaki isim Edgar Zambrano gözaltına alındı.

Washington yönetimi, Zambrano'nun derhal serbest bırakılmamasının sonuçları olacağı uyarısında bulundu.

Kurucu Meclis, Zambrano ile birlikte 7 milletvekili hakkında yasal işlem başlatılması için dokunulmazlıklarının kaldırılmasını kararlaştırmıştı.

Anayasa Mahkemesi de söz konusu vekillerinin yanı sıra 3 ayrı muhalif siyasetçiyi 'komplo kurmak, isyana teşvik etmek ve vatan hainliği'nden suçlu bulmuştu.

Kurucu Meclis Başkanı Diosdado Cabello ise gelişmelerle ilgili, "Darbe girişiminin arkasındaki isimlerden biri tutuklandı. Yargıya hesap verecekler." diyerek Zambrano'nun gözaltına alındığını teyit etti.

ABD: Serbest bırakılmazsa sonuçları olacak

Anayasa Mahkemesi'nin üyelerine yaptırım uygulamakla tehdit eden ABD'den gelen tepkide Zambrano'nun gözaltına alınmasının 'yasa dışı' olduğu yorumu yapıldı.

Washington'da bulunan ABD'nin Venezuela Büyükelçiliği tarafından, sosyal medyada yapılan açıklamada, "Zambrano'nun güvenliğinden Maduro ve çevresi sorumludur. Derhal serbest bırakılmaması halinde bunun sonuçları olacaktır." yazıldı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir