• DOLAR 32.319
  • EURO 35.111
  • ALTIN 2308.957
  • ...
Seçimlerin yenilenmesi ekonomik istikrarı bozmaz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Yaşar Doğan, yaptığı yazılı açıklamada, YSK’nın İBB başkanlık seçimini iptal ederek yenilenmesine karar vermesine ilişkin değerlendirmede bulundu.

Doğan, "İstanbul sadece Türkiye’nin değil, dünyanın göz bebeği bir şehir. 16 milyon insanın yaşadığı İstanbul’un ekonomik büyüklüğü birçok ülkeden fazla. Böylesine önemli bir şehri yönetecek iradeyi belirleyen büyükşehir belediye seçimlerinin de hiçbir soru işaretini barındırmaması gerekiyordu. Yüksek Seçim Kurulu, İstanbul seçimlerinde akıllarda kalan soru işaretlerini de yok edecek bir karar almıştır. 23 Haziran’da yenilenecek İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimleri tüm milletimiz adına hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

 Doğan, Türkiye’nin son 5 yıldır seçim ikliminde yaşadığını ve hükümetin önünde icraat için 4.5 yıl gibi uzun bir süre olduğunu anımsatarak, şöyle devam etti: "Daha şimdiden ekonomik büyüme, istihdam, ihracat, enflasyonla mücadele gibi alanlarda önemli adımlar atıldı, atılmaya da devam ediliyor.  TÜMSİAD olarak biz de ‘Büyük Türkiye İçin Üretmeye Devam’ diyoruz. İstanbul seçimlerinin yenilenmesi ise ekonomik istikrarın korunmasında herhangi bir sorun teşkil etmez, ekonomiyi olumsuz etkilemez."

Kaynak, AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir