• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Lavrov'dan ABD'ye "nükleer anlaşma" tepkisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, ABD'nin nükleer anlaşmadan çekilmesinin yıldönümünde Moskova'da Rus mevkidaşı Sergey Lavrov'la bir araya geldi.

Görüşmenin başında yaptığı konuşma sırasında Ortak Kapsamlı Eylem Planı (JCPOA) ile ilgili mevcut durumun ABD'nin sorumsuzca tutumundan kaynaklandığını belirten Lavrov, "Anladığım kadarıyla, ana gündem maddemiz İran'ın nükleer programıyla ilgili Ortak Kapsamlı Eylem Planı ile BM Güvenlik Konseyi'nin ilgili kararlarında belirtilen yükümlülüklerini reddeden ABD'nin sorumsuzca tutumundan kaynaklanan durum olacak." ifadelerini kullandı.

Lavrov, Zarif'in İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin JCPOA'yla ilgili mesajını kendilerine ulaştırdığını belirtti.

Moskova yönetiminin bu mesajı dikkatle inceleyeceğini kaydeden Lavrov, Zarif'le görüşmesinin konuyla ilgili değerlendirmeleri ve açıklamaları birinci ağızdan alma imkanı sunacağını ve bunun çok değerli olduğunu ifade etti.

Lavrov, Tahran'ın nükleer anlaşmaya bağlılığını korumasını takdir ettiklerini sözlerine ekledi.

ABD Başkanı Donald Trump geçen yıl mayıs ayında, İngiltere, Almanya, Fransa, Rusya ve Çin ile birlikte 2015'te imzalanan nükleer anlaşmadan çekildiklerini açıklamıştı. Bu kararın ardından İran'a yaptırım politikasına geri dönen ABD, ilk yaptırım paketini 7 Ağustos 2018'de yürürlüğe koymuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir