• DOLAR 32.521
  • EURO 34.813
  • ALTIN 2432.184
  • ...
"Ramazan ayı sevgi, kardeşlik ve bereket ayıdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Gaziantep’te ramazan ayı dolayısıyla bir araya gelen binlerce vatandaş iftarını hep birlikte açtı. İftar yemeğinde vatandaşlar ile bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, vatandaşlar ile birlikte iftar açıp, sohbet etti.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) karşısında bulunan Atakent Parkı içerisinde kurulan iftar çadırında vatandaşlarla birlikte orucunu açan Şahin, masaları tek tek gezdi, vatandaşların ramazanını kutladı. Çoğunluğu üniversite öğrencilerinin olduğu iftar çadırında vatandaşlarla sohbet eden Şahin, ezanın okunmasıyla orucunu açtı.

Ramazan ayı ve Gaziantep’te kurulan iftar çadırları ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Şahin, ramazan ayının sevgi, kardeşlik ve bereket ayı olduğunu söyledi.

“Ramazan ayı sevgi, kardeşlik ve bereketin olduğu bir aydır”

Şahin, on bir ayın sultanı ramazan ayının başı rahmet, ortası mağfiret ve sonunun ise cehennemden kurtuluş olduğunu belirterek, “Bizim geleneksel iftar soframız, kardeşlik soframızdır. 6 yıldır bunu yapıyoruz. Günlük çadırlarda 10 bin kişiye yemek veriyoruz. Ayrıca sokak sofralarımız ve her ilçemizde iftarlar düzenliyoruz. Akşamları kardeşlik sofralarımızda bir aradayız. Ramazan sadece midemize oruç tutturmaktan çok daha ötedir. Ramazan ayı sevginin, kardeşliğin, bereketin olduğu bir aydır. Yunus Emre’nin, Hazreti Mevlana’nın gözüyle baktığımız zaman gönüllere girmeyi bize hayır duası aldırmak için önemli bir fırsat veriyor.” dedi.

“Müminin en büyük silahı duadır”

On bir ayın sultanı ramazan ayından alınması gereken çok derslerin olduğunu söyleyen Şahin, “Biz de üniversitenin yanında olduğundan öğrencilerimizle ve burada yaşayan halkımızla bir aradayız. Güzel bir bahçenin içindeyiz. Sevginin ve kardeşliğin çoğaldığı bir ayda sevgimizi, kardeşliğimizi çoğaltıyoruz. Ben bütün hemşerilerimizin bu vesileyle ramazan ayını kutluyorum. Yüce Mevlam ağız tadıyla inşallah bayrama çıkmayı nasip etsin. Bayramı bayram gibi geçirmeyi nasip etsin. Yüksek bir memnuniyet var. Bunu halkımızın gözlerinde görüyoruz. Orucumuzu beraber açıp duamızı edeceğiz. Dünyada barış ve savaşların bitmesi için ortak duamızı yapacağız. Çünkü müminin en büyük silahı duadır. Onların hayır dualarıyla güç alıp milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

İftar sofrasında orucunu açan vatandaşlar ise kentte kurulan iftar çadırlarında insanların rahatlıkla orucunu açtığını bildirerek, sosyal belediyecilik anlayışının yansıtıldığı bu önemli çalışmada emeği geçenlere teşekkür ettiler.

300 bin kişiye iftar yemeği

Öte yandan Şehreküstü İtfaiyesi yanı Talat Özkarslı Spor Salonu önü, Kayaönü İtfaiyesi içi, Düztepe Çamlık Parkı içi, Karataş Mahallesi 103410 Cadde, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Atakent Parkı ve GAR binası önünde kurulan iftar çadırlarında, ramazan ayı boyunca 300 bin kişiye iftar yemeği verilmesi hedefleniyor. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir