• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Ramazan ayının güzelliği iftarda bir arada yaşanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Gaziantep’te her ramazan ayında olduğu gibi bu ramazan ayında da vatandaşlar, oruçlarını hep birlikte geleneksel olarak kurulan iftar sofrasında dualar eşliğinde açarak iftar sevincini aynı anda yaşıyor.

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinin en eski yerleşim yerlerinden olan Kepenek Mahallesi'ndeki Şehreküstü Konakları'nda Şahinbey Belediyesi tarafından geleneksel olarak kurulan iftar sofrasına bu yıl da binlerce vatandaş katıldı. On bir ayın sultanı ramazanın 2'nci gününde binlerce vatandaş orucunu dualar eşliğinde hep birlikte açtı.

İftar öncesinde meydana kurulan platformda yapılan sohbetler, semazen gösterileri ve ilahiler ile vatandaşlar, manevi bir atmosfer altında iftar saatini bekledi. Vatandaşlar, Şahinbey İlçe Müftüsü Mahmut Arcaklıoğlu tarafından verilen vaazı dinledi. Ezanın okunmasının ardından binlerce kişi aynı anda birlikte iftarını açtı.   

İftar programının ardından açıklamalarda bulunan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, her gün 5 bin kişiyle birlikte iftar yaptıklarını söyledi.  

Tahmazoğlu, "Ramazan ayı Kur’an, ibadet, rahmet, bereket ve yardımlaşma ayıdır. Hayırların daha çok yapıldığı, insanların birbirine daha çok yardım ettikleri bir aydayız. Biz de bu mübarek ramazan ayı içerisinde toplam 6 bin metrekarelik Şıh Meydanı'mızda her gün 5 bin vatandaşımıza burada iftar veriyoruz. Kapımız herkese açık ve tüm hemşerilerimizi davet ediyoruz. Birlikte iftar açmanın bereketini, rahmetini ve huzurunu vatandaşlarımızla birlikte yaşamak istiyoruz." dedi.

Restorasyonu tamamlanan ve bu yıl iftar sofrasının kurulduğu Şıh Camii Meydanı ile ilgili de bilgi veren Tahmazoğlu, "Burası Gaziantep’in tarihi dokusunun tam kalbi olan bir yer. Camimiz, kastelimiz, tarihi Antep evlerimiz ve meydanımız ile burada güzel bir atmosfer var. Bu vesile ile herkesin ramazan ayını tekrar kutluyorum." ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir