• DOLAR 32.389
  • EURO 35.097
  • ALTIN 2326.831
  • ...
İmam hatip öğrencileri kuşlara yuva yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Artuklu Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri "kuş köyü" projesi kapsamında Artuklu ilçesine bağlı Ortaköy İmam Hatip Ortaokulunda kuşlara yuva yaptı.

Hayatın birçok noktasında sergiledikleri örnek davranışlarıyla takdir toplayan ve büyük başarılara imza atan imam hatip öğrencileri, bu seferde hayvanlara olan şefkatiyle ön plana çıktılar.

Mardin Artuklu Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, "kuş köyü" projesi kapsamında Ortaköy (Gülharin) Mahallesi imam hatip ortaokulu bahçesinde yaptıkları kuş yuvaları büyük takdir topladı.

Okul Müdürü Mehmet Ali Gümüş,  projede İstanbul Özel Acıbadem Okullarından gelen profesyonel bir ekipten yardım aldıklarını belirterek şöyle devam etti:    

''İstanbul'dan gelen misafirlerimizle birlikte kuş yuvaları yapmak için Ortaköy İmam Hatip Ortaokuluna gittik. Okulumuz öğrencileri ve köy okulu öğrencileri kuş yuvalarını beraber yaparak aralarında kardeşlik duygusu oluşturuldu. Öğrenciler yuvaların yapımından boyanmasına kadar emek harcadılar. Öğrencilerin hayvan sevgisini, merhamet duygusunu arttırmak amacıyla yapılan projede kuşlar için yuvalar hazırlandı. Yapılan bu projeyle bir farkındalık oluşturmayı, dünyada insanlar dışında da canlıların yaşadığını öğrencilerimize anlatmaktı. Kuş yuvaları bittikten sonra öğrenciler 'Ver elini kardeşim senin için buradayım' şarkısını söyleyerek klip çekiminde performans sergilediler." (Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir