• DOLAR 32.602
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2501.223
  • ...
Saldırıya uğrayan AK Parti'li aday adayı hayatını kaybetti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eminpaşa Mahallesi'nde 3 Mayıs'ta evinin yakınlarında henüz kimliği belirlenemeyen kişi veya kişilerin silahlı saldırısı sonucu ağır yaralanan Tuci, tedavi gördüğü Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Tuci'nin cenazesi, Hacı Mehmet Yurt Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Selimbey Mahallesi mezarlığında toprağa verildi. 

AK Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, silahlı saldırının terör bağlantılı olduğunu düşündüklerini söyledi.

"Saldırı küçük çocuğunun gözleri önünde yaşandı, bu saldırı kabul edilemeyecek bir durumdur." diyen Türkmenoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"AK Parti önceki dönem meclis üyesi ve Edremit İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyesi Abdulcelil Tuci kardeşimize haince bir saldırı gerçekleştirildi. Çocuğunu okula göndermek için evinden aşağı indiğinde suikast sonucu ensesinden vuruluyor. Kaldırıldığı hastanede 3 gün boyunca hayat mücadelesi verdi ve maalesef hayatını kaybetti. Emniyet Müdürlüğümüz ile ilgili kurumlarımız saldırıyı yakinen takip ediyor. Yapılan bu saldırıyı nefretle kınıyoruz. Terör örgütü bağlantısı olabilir. Bir infaz olduğu için büyük ihtimal de saldırının terör örgütü bağlantılı olduğunu düşünüyoruz. Buradan da tüm terör örgütlerini lanetliyoruz. Bu alçakça bir saldırıdır."

Türkmenoğlu, geçmişte de parti mensuplarına yönelik saldırılar olduğunu anımsatarak, "Hatta yakın geçmişte 17 Mart'ta gençlik kolları başkan yardımcımıza da bir saldırı gerçekleştirilmişti. Şanslıydı, saldırıdan ucuz kurtuldu. Ben bu vesileyle alçakça saldırı sonucu hayatını kaybeden Tuci kardeşimize Allah'tan rahmet, tüm teşkilat mensuplarımıza ve ailesine de başsağlığı diliyorum." diye konuştu. 

Polis ekiplerinin, saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişilerin yakalanması için başlattığı çalışma sürüyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir