• DOLAR 32.662
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2495.547
  • ...
Ambargo, bombalama, katliam GAZZE DESTAN YAZIYOR
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dış Haberler Servisi

Gazze, terör rejiminin bir saldırısını daha başarıyla püskürttü. İşgalcilerin yoğun hava saldırılarına ellerindeki kıt imkanlarla yaptıkları roketlerle cevap veren Filistinli direniş grupları, işgal topraklarını 400’den fazla kez hedef aldı. Roket saldırılarında 4 Siyonist ölürken, bir milyondan fazla Siyonist’in sığınaklara kaçtığı bildirildi. Avrupa ve ABD’den işgalcilere destek açıklamaları gecikmedi. Açıklamalarda terör rejiminin saldırılarına ve şehit olan bebeklere değinilmezken, direniş güçlerinin meşru müdafaasından “endişe” duyulduğu kaydedildi.

heniyye

DÖRT İŞGALCİ ÖLDÜ

Filistinlilerin Cuma günü düzenlediği Büyük Dönüş Yürüyüşünde 2 Müslümanın işgalciler tarafından şehit edilmesi sonrası başlayan saldırıları, direniş grupları karşılıksız bırakmadı.

İşgal ordusu sözcüsü, Filistin direnişinin Gazze’den 430 füze attığını ve Demir Kubbe hava savunma sisteminin sadece 100 füzeyi havada imha edebildiğini açıkladı.

İsrail medyasından yansıyan kareler, siyonistlerin yaşadığı korkuyu gösterdi. Yaklaşık 1 milyon siyonistin sığınaklara kaçtığı bildirildi. Roketlerin isabet ettiği yerlerde en az 4 Siyonistin de öldüğü kaydedildi. Yaralılar hakkında ise herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

gazze'den israile füze

2’Sİ BEBEK 24 FİLİSTİNLİ ŞEHİT EDİLDİ

Terör rejiminin düzenlediği hava saldırılarında ise 24 Filistinli şehit oldu. İşgalcilerin, direniş gruplarını hedef alma bahanesiyle gerçekleştirdiği saldırılarda şehit olanlardan 3’ünün kadın, 2’sinin ise çocuk olması, işgalcilerin gerçek yüzünü bir kez daha ortaya koydu.

İşgalcilerin saldırılarında 150’den fazla Filistinlinin ise yaralandığı belirtildi.

İşgal ordusu sözcüsü Avichay Adraee, yaptığı açıklamada, cumartesi sabahından bu yana Filistinlilere ait 320 noktayı vurduklarını söyledi.

DİRENİŞ GRUPLARI, BİR ASKERİ ARACIN VURULMA GÖRÜNTÜLERİNİ YAYINLANDI

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları ile İslami Cihad'ın askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri, işgal askerlerini taşıyan askeri aracın, Gazze'nin doğu sınırında vuruluş anını gösteren bir video yayınladı.

Kassam Tugayları ile Kudüs Seriyyeleri'nden yapılan ortak yazılı açıklamada, yayınlanan video görüntülerinin, Gazze'nin doğu sınırında işgal askerlerini taşıyan askeri aracın Kornet füzesiyle vurulma anına ait olduğu kaydedildi.

HENİYYE: SÜKÛNETİN SAĞLANMASI İŞGAL REJİMİNİN ANLAŞMAYA UYMASINA BAĞLI

Hamas Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye, Filistin direnişinin misillemesinin işgal ordusunun saldırılarının seviyesine bağlı olduğunu söyledi.

İşgal güçlerinin Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerine ateş açmayı bırakması ve Gazze halkının onurlu bir şekilde yaşaması için ablukayı kaldırması, başta Kudüs olmak üzere Filistin topraklarında işgale son vermesi gerektiğini söyleyen Heniyye, aksi takdirde daha birçok savaşın olacağına dikkat çekti.

Cuma günkü gösterilerde işgal güçlerinin göstericilere ateş açtığını ve daha sonra sınırdan uzakta mücahitlere saldırdığını hatırlatan Heniyye, direnişin tüm gruplarıyla işgal güçlerine karşılık verdiğini belirtti.

ATEŞKES İDDİALARI

Saldırıların ardından dün sabah, Hamas’a bağlı el-Aksa televizyon kanalı, Filistinli gruplar ile terör rejimi arasında ateşkes anlaşmasına varıldığını bildirdi.

Adını vermek istemeyen bir kaynağa dayandırılan haberde ateşkesin dün yerel saatle 04.30’da başladığı kaydedildi.

TRUMP: İSRAİL’İ YÜZDE 100 DESTEKLİYORUZ

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bir kez daha İsrail Hamas ve İslami Cihat terör örgütlerinin ölümcül, yoğun roket saldırıları ile karşı karşıya. İsrail'i vatandaşlarını koruması konusunda yüzde 100 destekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Gazze halkına da hitap eden Trump, "Gaze halkına: İsrail'e karşı bu terörist eylemler size sefaletten başka bir şey getirmeyecek. Şiddeti sonlandırın ve barış için çalışın. Bu olabilir." paylaşımında bulundu.

AVRUPA DA İSRAİL’DEN YANA

İşgal rejiminin Gazze’ye yaptığı hava saldırıları sonucu 24 Filistinli şehit oldu ancak Avrupa Birliği (AB), Gazze'den İsrail'e yönelik roket atışlarının acilen sonlandırılması çağrısında bulundu.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, yazılı açıklamasında, "Gazze'deki Filistinli militanların gelişigüzel roket atışları acilen sonlandırılmalı. AB, İsrail'in güvenliğini güçlü bir şekilde desteklediğini tekrar vurguluyor." ifadelerini kullandı.

İsrail halkına başsağlığı dileyen Mogherini, roket atışlarının İsrail halkına "tarif edilemez" acılar yaşattığını ve şiddeti körüklediğini kaydetti.

Mogherini, açıklamasında işgal rejiminin saldırıları sonucu şehit olan ve yaralanan Filistinlilere değinmedi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir