• DOLAR 32.346
  • EURO 35.164
  • ALTIN 2309.069
  • ...
SON DAKİKA
İstanbul seçimleri ile ilgili siyasilerden açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptaline ve yenilenmesine karar verdi.

YSK'nın kararını, sandık kurulu başkan ve üyelerinin kanunun açık hükmüne rağmen kamu görevlisi olmaması nedeniyle aldığı öğrenildi.

Karar 7’ye karşı 4 oyla alındı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin 23 Haziran’da tekrarlanması kararlaştırıldı. 36 gün sonra verilen kararla CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun mazbatası da iptal edildi.

YSK'nın kararının ardından kimi siyasilerden de açıklama geldi.

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada yaptı.

Açıklamada, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin tekrarlanacağı yönünde YSK kararı kamuoyuna duyuruldu. YSK‘nın resmi açıklamasından sonra kapsamlı bir değerlendirme yapacağım. Karar İstanbul’umuz için hayırlı ve güzel sonuçlara vesile olsun inşallah." İfadelerini kullandı.

Kararı değerlendiren CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu da şu ifadeleri kullandı:

YSK'nın resmi açıklamasını bekleyeceğim. Bu akşam size geniş geniş açıklama yapacağım. Her şey çok güzel olacak, hiç umudunuzu yitirmeyin. Birileri yanlış, eksik yapacak, hatalar yapacak. Ama biz hep beraber umudu taşıyacağız."

MHP'denaçıklama

MHP Başkanlık Divanı: "(YSK'nin İstanbul kararı) Ülkemizin yararına olduğunu düşündüğümüz kararın her türlü tartışmaya son vermesi memnuniyet verici" dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir