• DOLAR 32.376
  • EURO 35.018
  • ALTIN 2325.854
  • ...
Güvenlik korucuları başkanına saldırı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Siirt merkez Yeni Mahalle Andera İş Merkezi önünde bir iş görüşmesi için gelen Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı İsmail Şehitoğlu, kardeş oldukları belirtilen 3 kişi tarafından saldırıya uğradı.

Olay, saat 13.00 sıralarında Siirt merkez Yeni Mahalle Andera İş Merkezi önünde meydana geldi. Bir iş görüşmesi için Siirt’e gelen Güvenlik Korucuları Başkanı İsmail Şehitoğlu, henüz bilinmeyen bir sebeple K.Ö, M.Ö ve B.Ö kardeşlerin saldırısına uğradı.

Darp ve kaçırma girişimine şahit olan vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine sevk edilen polis ekipleri, kaçmaya çalışan saldırganları yakaladı. Saldırganlar polis tarafından gözaltına alınırken darp sonucu yaralanan Şehitoğlu, Siirt Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Olay anını anlatan Şehitoğlu, şunları söyledi: "Bu gün bir iş görüşmesi için Andera Park’ın bulunduğu mıntıkaya gittim. Orada bulunan fırına gireceğim esnada arkamdan gelen bir araba hızla bana çarptı. Çarpmanın etkisiyle düştüğüm yerden kalmak üzereyken arabadan inen 3 kişi bana saldırdılar.  Birçok yerimden darp ettiler ve kendi arabalarına bindirmeye çalıştılar ve zor kullandılar. Ben ise arabaya binmemek için oldukça direndim ve onlardan kaçmaya çalıştım.  İş merkezinin yanında bulunan parmaklıklara tutunarak beni arabaya bindirmelerini engelledim. Kimliğimi isteyip 'seni öldüreceğiz, bundan sonra yaşamayacaksın' gibi tehditlerde bulundular."

"Tek düşmanım var o da PKK"

Saldırıyı izleyen kalabalıktan bir vatandaşın polis ekiplerini aradığını anlatan Şehitoğlu, "Ardından polis ekiplerinin siren seslerinin duyulmaya başladı. Siren seslerini duyan saldırganlardan biri diğerinden araba da bulunan silahı getirmesini istedi. Ama o esnada polis yetişti ve onlarda kaçmaya çalıştılar. 10 metre ilerde bir araya girecekleri sırada saldırganlar yakalandı. Bende hastaneye kaldırıldım. Ben bu şahıslardan şikâyetçiyim ve devletimizin gerekeni yapmasını istiyorum." dedi.

Bana saldırıda bulunan şahıslar HDP ve PKK ile ilişkisi olan insanlardır

"Bana saldırıda bulunan şahıslar HDP ve PKK ile ilişkisi olan insanlardır." diyen Şehitoğlu, "Çünkü bizler PKK ile mücadele eden insanlarız. Bu onları rahatsız ediyordu. Benim başka düşmanım da yok.  Eğer beni arabaya bindirebilselerdi şu anda ölmüş olabilirdim. Bu şahıslar köyde HDP ve PKK’nin bayraklarını astıklarını ve sosyal medya üzerinden paylaşımlar yaptıklarına birçok kez şahit olduk. Bunu yetkililere de gösterdik. Bu şahıslar daha sonra köydeki insanları da öldüreceklerini söylediler. Eğer polis yetişmeseydi beni de orada öldüreceklerdi." şeklinde konuştu.

Olay yerinde MOBESA görüntülerinin bulunduğunu belirten Şehitoğlu, incelenmesi durumunda saldırı anının net bir şekilde görüleceğini kaydetti. (Murat Orhan-İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir