• DOLAR 32.604
  • EURO 34.762
  • ALTIN 2499.047
  • ...
Bitlis'te mukabele heyecanı yaşandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

On bir ayın sultanı rahmet, bereket ve mağfiret ayı olan ramazanın ilk mukabelesine katılmak isteyen Bitlisliler, 869 yıllık tarihi Ulu Cami’ye akın ederek, ilk mukabelenin heyecanını yaşadılar.

Bu ayda nazil olmaya başlayan Kur’an-ı Kerim’in karşılıklı okunması anlamına gelen, ramazan ayının önemli geleneği olan ve Bitlis’teki bütün camilerde en az bir vakit okunan mukabeleye yaşlı, genç, çocuk her kesimden halk katılım gösteriyor.

Merkez Ulu Camii’nde kılınan öğlen namazına müteakip vatandaşlar, Kur’an-ı Kerimlerini alarak, mukabele için halkalar oluşturdular. Kimileri okunan mukabeleleri Kur’an-ı Kerimden takip ederken, Kur’an okumayı bilmeyen vatandaşlarda camide oturarak okunan mukabeleyi dinledi.

Okunan mukabelelerle ilgili İLKHA’ya konuşan Ulu Cami İmam Hatibi Ergin Çiçek, tarihi camide hem öğlen hem de ikindi namazlarına müteakip mukabele okunacağını belirterek, mukabeleye katılmaları için halkı davet etti.

Mukabelenin Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesselem) ile başlayıp, günümüze kadar uygulana gelen bir sünnet olduğunu belirten Çiçek, “Peygamber Efendimiz vefat edene kadar her sene Kur’an-ı Kerimi,  Hazreti Cebrail’e arza yoluyla mukabele şeklinde okurlardı. O günden bu güne kadar mukabele, İslam âleminde her yıl ramazan ayında devam etmektedir. Bu vesileyle bizde Merkez Ulu Camiimizde, hem öğlen hem de ikindi namazlarının ardından mukabele okuyacağız. Özellikle ulu camimizde yoğun bir talep var. Bu mukabele halkalarına tüm halkımızı davet ediyoruz.” dedi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir