• DOLAR 32.607
  • EURO 34.745
  • ALTIN 2497.519
  • ...
PKK'nin katlettiği küçük Diyar'ın sınıfında hüzünlü ders başı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Dün, Silopi Cudi Dağı eteklerinde bulunan Uzun köy civarına bir grup vatandaşı pikniğe götüren minibüs, dönüşte PKK'lilerin hedefi olmuştu. Yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesiyle 13 yaşındaki Diyar Bilen ve kuzeni Servet Bilen (21) hayatını kaybetmişlerdi. Bilen'in sınıf arkadaşları, bugün gözyaşları içerisinde ders başı yaptılar. 

Silopi Cumhuriyet Ortaokulunda 7/N sınıfı öğrencisi olan Diyar Bilen'in (13) ölüm haberi arkadaşlarını ve öğretmenlerini yasa boğdu.

Bilen’in sınıf arkadaşları, yakalarına Bilen’in resmini takıp, Bilen’in masasına karanfil bıraktı. Hüzünlü bir havanın olduğu sınıfta, öğrenci arkadaşları, Bilen'in oturduğu sırasına bakarken gözyaşlarına hâkim olamadılar.

Küçük Bilen'in sırasına "Seni hiç unutmayacağız iyi kalpli arkadaşımız, şimdi melek oldu gitti şimdi gerçek evine, 7N'nin en iyi kalpli öğrencisi, ruhun şad olsun, seni hiç unutmayacağız, seni çok seviyoruz, biliyoruz kimse yerini dolduramaz, çünkü sen inanılmaz biriydin. Sen şimdi güvenilir bir yerdesin, gözün arkada kalmasın, mekânın cennet olsun." yazılı not bırakıldı.

Diyar Bilen'i anlatırken gözyaşlarını tutamayan Pınar Pulat, "Çok iyi arkadaştık, sürekli espri yapan biriydi. İyi kalpli, temiz kalpli biriydi. Onun yokluğuna hala alışamadık. Çok özlüyorum onu." dedi.

Hacer Altuntaş, Diyar’ın çok iyi kalpli biri olduğunu belirterek, "Çok güzel espriler söylerdi. Keşke o olmasaydı ben olsaydım onun yerine. Mekânın cennet olsun." ifadelerini kullandı.

Kamuran Altuntaş ise "Her gün Diyar arkadaşımla okula gelirdik. Herkesle çok iyi bir arkadaşlığı vardı. Mekânı cennet olsun." şeklinde konuştu 

Sınıftaki öğrencileri teselli eden Sınıf Rehber Öğretmeni Gülhan Çevik, gözyaşları içerisinde duygularını anlattı.

Mübarek ramazan ayı arifesinde olaya sebep olanları lanetleyen Çevik, "Öğrencimizi kaybettik. Hem sınıf arkadaşları olarak hem de öğretmenler olarak çok üzgünüz. Ailesine sabırlar diliyorum, başımız sağ olsun. Böyle mübarek bir gün de yaşadığımız bu elim acıdan dolayı buna sebep olanları lanetliyorum. Derslerine ilgili bir öğrenciydi. Her zaman takip ettiğim bir öğrencimdi. Gayet çalışkan bir çocuktu. Hiçbir zaman bir yaramazlık ve bir ahlaksızlığını görmedim. Hakkım varsa da helal olsun." diye konuştu. (Ahmet Uçar – İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir