• DOLAR 32.333
  • EURO 35.167
  • ALTIN 2313.164
  • ...
SON DAKİKA
Bingöl’de ilk teravih namazı kılındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

2019 Ramazan ayının ilk teravih namazı Bingöl merkez ve ilçelerinde büyük bir heyecanla kılındı. Teravih namazı için kadın, erkek, genç, yaşlı ve çocuklar camilere gelerek saf tuttu.

Bingöl merkez Ulu cami ve Hacılar Camisi başta olmak üzere mahalle camilerinde vatandaşlar Ramazan’a ulaşmanın sevincini yaşadılar.

Kılınan ilk teravih namazının ardından konuşan Bingöl İl Müftüsü Muharrem Genç, bereketli mevsime girildiğini belirterek, ramazan ayının ilk teravihini bu gece beraber ihya ettiklerini söyledi.

İlk teravih namazı ile ramazanı karşıladıklarını dile getiren Müftü Genç, "İslam dünyasına, ülkemize, bölgemize ve ilimize ve kadirşinas Bingöllü kardeşlerimize hayırlı mübarek olsun ramazanı şerifimiz. Serin bir havada teravih namazına başladık, fazla kimse terlemedi. Öyle gözüküyor ki Cenab-ı Allah bize merhamet ediyor. Serin bir havada orucumuzu tutacağız. Gençlerimiz,  çocuklarımız halkımız huzur içerisinde bir ramazanı, inşallah idrak edecekler.  Camilerimiz doldu, çocuklarımız vardı,  bayan kardeşlerimiz, kızlarımız vardı.  Hocalarımızın bülbül sesleriyle teravih namazımızı kılarak mübarek ramazan şerifi karşıladık. Bu gecede inşallah 2019 yılı ramazanı şerifin ilk teravinden sonra ve peşinden sahura kalkacağız.  Mukabele, Kadir Gecesiyle, ibadetle,  tövbelerle inşallah bayrama doğru devam edeceğiz.  Hakiki bayram olan cenneti, cemalini murat ediyoruz." ifadelerini kullandı.  (Nihat Kanat-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir