• DOLAR 32.325
  • EURO 35.109
  • ALTIN 2301.715
  • ...
“Çocukların camilere gelmelerini teşvik etmeliyiz”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, ramazan ayı ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Güneş Camiinde hatimle teravih namazı kılınıp, itikâf için vatandaşlara her türlü kolaylığın sağlanacağını belirten Erhan, “Tüm cami ve Kur’an kurslarımızda mukabeleler okunarak, mübarek ayın manevi feyz ve bereketinden istifade etmek için çaba gayret içerisinde olunacaktır.” dedi.

Ramazan ayının barış, kardeşlik ve esenlik rüzgârlarının dalga dalga yayıldığı manevi bir atmosfer; rahmet, bağışlanma ve arınma mevsimi olduğunu söyleyen Erhan, “Bu kutlu zaman, yorulan ruhlarımızı teskin etmek, bunalan gönüllerimize inşirah vermek, özümüze ve fıtratımıza yönelerek hayatımızı iman, kulluk ve güzel ahlak ekseninde muhasebe etmek için eşsiz bir fırsattır. Ramazan ayı; aynı inanç ve medeniyeti paylaştığımız bütün Müslüman kardeşlerimizle aynı hissiyatı ve sevinci yaşamamız için değerli bir vesiledir. Bu açıdan, uzak-yakın bütün kardeşlerimizle duygu ve gönül birlikteliği kurmak, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek, fakir, yetim ve garipleri sevindirmek, bu mübarek ayın bizlere yüklediği en önemli sorumluluktur. Ayrıca ramazan ayının hikmet ve bereketinden gerçek manada istifade etmek için, bu zamanın hayatımıza kattığı güzellikleri kuşatıcı bir zeminde bütün bir yıla taşımanın gerekliliği izahtan varestedir.” diye konuştu.

Bu ayda çocukların camilere getirilmelerinin önem arz ettiğini vurgulayan Erhan, “Ramazana dair yaşanan bütün güzelliklere, bir heyecan ve coşku atmosferiyle, özellikle çocukları dâhil etmek onların dinî kimlik, şuur ve istikamet kazanmaları açısından pek çok faydayı mündemiçtir. Dolayısıyla bu önemli zaman diliminde çocuklarımızın özündeki selîm fıtratı, ramazan ayının manevi iklimiyle buluşturarak Yaratıcıyı, dünyayı ve oruç özelindeki diğer ibadetleri daha yakından hissetmelerini sağlamak, onları sahurun bereketine, iftarın sevincine, teravihin coşkusuna dâhil etmek, infak ve paylaşmanın güzelliğini yaşamalarına imkân vermek; inancımız, kültürümüz ve geleceğimiz açısından büyük öneme sahiptir. Çocuklarımızın dinî kimliğinin kökleşmesinde camilerimizin çok önemli bir yere sahip olduğu aşikârdır. Ramazan ayını vesile kılarak çocuklarımızın camilerimize gelmelerini desteklemek ve teşvik etmek, gelişim dönemlerini nazar-ı itibara alarak onlara müsamahalı, özenli ve şefkatli davranmak; cami vesilesiyle dine karşı olumlu duygularını pekiştirmek, inanç ve ibadet dünyalarını desteklemek, yetişkinler için ötelenemez bir sorumluluktur.” dedi.

“İtikâf için her türlü kolaylık sağlanacak”

Batman merkezde valiliğe yakın bir yerde olan Güneş Camii'nde hatimle teravih namazı kılınacağını hatırlatan Erhan, “İtikâf için vatandaşlarımıza her türlü kolaylık sağlanacaktır. Ayrıca tüm cami ve Kur’an Kurslarımızda mukabeleler okunarak, mübarek ayın manevi feyz ve bereketinden istifade etmek için çaba gayret içerisinde olunacaktır. Gelişiyle gönüllerimizi aydınlatan rahmet ve bereket mevsimi Ramazan ayının kalplerimize huzur, hanelerimize bereket, ailemize, ülkemize ve İslâm âlemine hayırlar getirerek insanlığın hidayet ve barışına vesile olmasını Cenâb-ı Haktan niyaz ediyorum.” ifadelerini kullandı. (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir