• DOLAR 32.538
  • EURO 34.657
  • ALTIN 2503.029
  • ...
İşgal çetesi israil ordusu sivil aracı vurdu: 1 Şehid
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, işgal çetesi israil savaş uçakları, Gazze'nin orta kesimindeki Et-Tuffah Mahallesi'nde hedef aldığı sivilleri taşıyan araç yandı.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, işgal çetesi İsrail'in düzenlediği bu hava saldırısındaHamid Ahmed Abdulhudri (34) şehit oldu, 3 Filistinli yaralandı.

İşgal çetesi israil ordusu sivil aracı vurdu: 1 Şehid

Dünden bu yana 10 Filistinli şehit oldu
İşgal çetesi İsrail'in son hava saldırısıyla dünden bu yana Gazze Şeridi'nde şehit düşen Filistinli sayısı 10'a, yaralı sayısı 83'e yükseldi.

Saldırıya ilişkin işgal çetesi İsrail ordusundan yapılan açıklamada ise Abdulhudri'nin Hamas komutanlarından biri olduğu iddia edildi. 

İşgal çetesi israil ordusu sivil aracı vurdu: 1 Şehid

Filistin hükümeti medya ofisi, İsrail'in savaş uçakları ve top atışlarıyla cumartesi gününden beri Gazze Şeridi'nin farklı yerlerinde yaklaşık 200 sivil hedefi bombaladığını aktardı.

Öte yandan işgal çetesi basını Gazze'den atılan roketler nedeniyle İsrail'de ölen 3 kişiden birinin Filistin asıllı Zeyid El-Hamamda (50) olduğunu aktardı.  

İşgal çetesi israil ordusu sivil aracı vurdu: 1 Şehid

İsrail-Gazze arasındaki gerginlik
Gazze Şeridi'nde cuma günü keskin nişancı ateşiyle iki İsrail askerinin yaralanmasının ardından bölgede şiddet tırmanmıştı. İsrail tarafından sivil yerleşim bölgelerine düzenlenen hava saldırılarına karşılık Gazze'den roket atışları gerçekleştirilmişti.

Bu gelişmelerin ardından işgal çetesi israil ordusu, dün abluka altındaki Gazze Şeridi'nden çok sayıda roket atılmasını gerekçe göstererek savaş uçaklarıyla bölgeye hava saldırısı başlatmıştı.

İşgal çetesi israil ordusu yaptığı açıklamada, dünden bu yana Gazze'de Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları ve İslami Cihad'a ait 220'den fazla hedefi vurduğunu, Gazze'den de İsrail tarafına 430'dan fazla roket atıldığını ifade etmişti.

İşgal çetesi israil ordusunun Gazze Şeridi'nde birçok yapıyı hedef aldığı saldırılarda içinde AA'nın ofisinin de bulunduğu bina yıkılmıştı. Yardımeli Derneği ise dün akşam İsrail'in, Gazze'de bürolarının bulunduğu binayı da bombaladığını duyurmuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir