• DOLAR 32.572
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2427.42
  • ...
Filistin direnişinin misillemesinde Askalan’da bir Yahudi yerleşimci öldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze Şeridi’nden işgal altındaki Askalan kentine atılan füzelerin bir Yahudi yerleşimcinin ölümüne yol açtığı ifade edildi.

İşgalcilere ait Mivzak Live sitesinin haberine göre, 60 yaşlarındaki bir Yahudi yerleşimci füze saldırısı sonucu yaralandı ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Filistinli direniş grupları işgal ordusunun Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılara misillemede bulunmaya devam ederken, hedef alınan bölgelerin Kiryat Malachi, Kiryat Gat, Ashdod, Bi’r Es-Seba ve Gazze Şeridi sınırına 40 kilometre uzaktaki yerleşkeleri içine alacak şekilde genişletildiği kaydedildi.

İşgal rejimi televizyonu 13’üncü kanalının haberine göre, Filistin Direnişi Ortak Operasyon Odası, işgalci düşmanın saldırılarını sürdürmesi halinde 40 kilometrenin ötesine füze atma tehdidinde bulundu.

İşgal ordusu sözcüsü, Filistin direnişinin dünden bu yana Yahudi yerleşkelerine 430 füze attığını ve Demir Kubbe hava savunma sisteminin sadece 100 füzeyi havada imha edebildiğini açıkladı.

İşgal ordusu sözcüsü ayrıca Gazze Şeridi’nde 200 hedefe saldırı düzenlendiğini bildirirken, işgal güçlerinin saldırılarında 7 Filistinli şehit oldu.

Bu arada, Akka sitesi işgal ordusunun Gazze Şeridi’nden atılan füzelerin düştüğü yerleri gizlediğini yazdı.

Sitenin haberinde, Demir Kubbe hava savunma sisteminin engellemeyi başaramadığı füzelerden bazılarının hassas bölgelere düştüğü, o bölgelerin arasında Şabak’a ait bir merkezin olduğu ve bir füzenin de işgal ordusuna ait bir tesisin yakınlarına düştüğü belirtildi.

Kaynak, Filistin Enformasyon

Bu haberler de ilginizi çekebilir