• DOLAR 32.593
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2512.652
  • ...
Peygamber Sevdalıları Vakfı'ndan ramazan mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Peygamber efendimizin (Sallalahu Aleyhi Vesellem) hayatının daha iyi anlaşılabilmesi için Türkiye geneli ve dünyanın değişik ülkelerinde "Hazreti Peygamberi Anlama ve Yaşama" ve "Siyer Sınavı" gibi birçok etkinliğe imza atan Peygamber Sevdalıları Vakfı, ramazan ayı vesilesiyle bir mesaj yayımladı.               

Ramazan ayı mesajını okuyan Peygamber Sevdalıları Vakfı Genel Merkezi adına Marmara Koordinatörlüğü Sözcüsü Yusuf Tutak, ramazan ayının kıymetinin hakkıyla bilinmesi ve maddi ve manevi hayır işlemek için büyük bir fırsat olarak görülmesi gerektiğini söyledi.

Tutak, ramazan ayının mübarek bir ay olduğunu ve bu ayda azgın şeytanların zincire vurulduğunu söyledi.

Tutak, "Ey iman edenler! Oruç sizden önce gelip geçmiş ümmetlere farz kılındığı gibi size de farz kılındı. Umulur ki korunursunuz.' (Bakara-183) Ramazan ayı, cennet kapılarının açıldığı, cehennem kapılarının kapandığı ve azgın şeytanların da zincire vurulduğu mübarek bir aydır. Bu mübarek ayda oruçlu bir Müslüman, orucunu açtığı zaman yaşadığı sevinç ile Rabbine kavuştuğu zaman ki sevinç olmak üzere iki sevinç ile müjdelenmiştir. Bu mübarek ayda oruç tutan Müslümanın ağız kokusunun, Allah-u Teâlâ’nın katında misk kokusundan daha hoş olduğu hadis kitaplarımızda geçmektedir." dedi. 

Hazreti Peygamberin (Sallalahu Aleyhi Vesellem) ramazan ayı hakkında söylediği birkaç hadisine değinerek konuşmasını sürdüren Tutak, "Bu mübarek ayda kim Allah Teâlâ yolunda bir gün oruç tutarsa Allah, onunla ateş arasına genişliği sema ile arz arasını tutan bir hendek kılar.' buyurmuştur. Yine başka bir Hadis-i Şerifte Allah Resulü, "Her kim ramazan ayının faziletine inanarak ve karşılığını Allah'tan bekleyerek, ramazanı ibadetle ihya ederse geçmiş günahları bağışlanır.' buyurmuştur. Öyleyse biz Müslümanlar, idraki içinde bulunduğumuz ramazan ayının kıymetini hakkıyla bilmeli, bu mübarek ayı maddi ve manevi hayır işlemek için büyük bir fırsat olarak görüp, daha fazla sevap işlemeli ve günahlardan sakınmalıyız. Peygamber Efendimiz (Sallalahu Aleyhi Vesellem),  'Eğer insanlar, ramazanı şerifin ne olduğunu lâyıkıyla bilselerdi, senenin tamamının ramazan olmasını arzu ederlerdi.' buyurarak ramazan ayının ehemmiyetini iyice kavramamızı istemektedir. Ramazan ayını hakkıyla ihya etmek için de Hazreti Peygamber, 'Cebrail (Aleyhisselam) bana göründü ve ramazana erişip de günahları affedilmeyen kimse rahmetten uzak olsun.' dedi. Ben de, 'Amin' dedim." ifadelerini kullandı.  

"Sevdiğiniz şeylerden Allah yolunda harcamadıkça iyiliğe asla erişemezsiniz"

Tutak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ramazan ayı; rahmettir, berekettir, paylaşmaktır. Paylaşmak sevgiden gelir. Sevmek, Allah’ın el-Vedûd isminin tecellisidir. Paylaşabilen insan; kötülükten uzaklaşır, hep iyilik içinde olma duygusuna sahip olur. Peygamber Efendimiz (Sallalahu Aleyhi Vesellem), , Asr-ı Saadet neslini bu şekilde terbiye etmiş ve bu nesil tüm insanlığa iyiliğin yaşantısını göstermiştir. Allah (Azze ve Celle), Kitab-ı Mübin'de, 'Sevdiğiniz şeylerden Allah yolunda harcamadıkça iyiliğe asla erişemezsiniz…'(Maide 2) 'İyilik ve takva (Allah’a karşı gelmekten sakınma) üzere yardımlaşın. Ama günah ve düşmanlık üzere yardımlaşmayın…' diyerek Müslümanlara kurtuluş yolunu göstermektedir. İslam’ın şiarlarından olan zekât, infak, sadaka; İslam medeniyetinin ekonomik temellerini oluşturan mali ibadetlerdir. Mübarek ramazan ayında her türlü ibadetin, ziyadesiyle yapılması icap ettiği gibi mali ibadetlerde de bu kaide geçerlidir. Dolayısıyla Müslümanlar yardımlaşmayı ve infakı hayatlarının merkezine yerleştirmeli, sahip oldukları ilmi, iktisadi birikimlerini her daim başkalarıyla paylaşmalıdır. İnfaktan, yardımlaşmaktan ve başkasına kendinde olanı vermekten uzaklaşmış toplumlar; asla iyiliğe, toplumsal refaha ve medeni bir hayata ulaşamazlar."

Tutak, son olarak şunları kaydetti:

"Biz Müslümanlar, Peygamber Efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) hayatını en güzel örnek olarak kabul ederiz. Hazreti Peygamber, ramazan ayını nasıl bereketli ve hayırlı geçirmişse biz de O'nun gibi hayırlı bir ramazan ayı geçirmek için gayret göstereceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak İslam âleminin ramazanı şeriflerini tebrik eder, bu hayırlı ayda Rabbimizden rıza-i ilahiyi gözeten salih kullardan olmayı ve İslam ümmeti için hayırlı kapıların açılmasına vesile olmasını dileriz." (Nizamettin Aşkın- İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir