• DOLAR 32.382
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2325.502
  • ...

EKONOMİ SERVİSİ

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) sektörlerin nitelikli dönüşümü noktasında yeni bir kimlik kazanan Bursa Teknoloji Koordinasyon ve Ar-Ge Merkezi (BUTEKOM) bünyesinde yer alan Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından bu yıl ilk defa düzenlenen Oda/Borsa Proje Yarışması’nda ödüle layık görüldü.

365 oda ve borsanın katıldığı ve 40 projenin finale kaldığı TOBB Oda/Borsa Proje Yarışması'nda BTSO, “Ar-Ge ve İnovasyon/Üniversite Sanayi İşbirliği” kategorisinde Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi projesiyle birincilik ödülünün sahibi oldu. 

TOBB 75. Genel Kurulu kapsamında TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (ETÜ) Salonu’nda gerçekleştirilen ödül töreninde BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi’nin ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun elinden aldı.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, “Merkezimiz Bursamızın sektörde standart ürünler yerine; akıllı teknik tekstiller, nano ürünler ve üç boyutlu kumaş teknolojileriyle birlikte özgün ve yüksek kaliteli ürünler üretmesine öncülük ediyor. 2016 yılından bu yana çalışmalarını sürdüren Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi’miz bu konuda sektörde önemli bir farkındalık oluşturmayı başardı. Çalışmalarıyla sektörde bir marka haline gelen TTTMM almış olduğu bu ödülle de başarısını tescillemiş oldu.” dedi.