• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Batman'da "İmam Hatip Günleri" etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman İl Kültür Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleşen ‘İmam Hatip Günleri’ etkinlikleri kapsamında "İmam Hatip Okulları Ortak Programı" etkinliğine İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Din Öğretimi Şube Müdürü Abdulvahap Hınç, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Program, Ahmedi Hani Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Nurullah Yavuz’un Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Etkinliğin açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran yaptı.

Kurtaran, "İmam Hatip ailesi olarak gerçekten güzel bir etkinlik tertiplemişsiniz. Bu etkinlikte sizlere rehberlik yapan, sizlere destek veren öğretmenlerimizi de ayrıca kutluyorum. İmam hatip okullarının sürecini biliyorsunuz. Türkiye'de İmam hatiplilerin nereden nereye geldiğini biliyoruz. Zaman zaman nasıl haksızlığa uğradığını hepiniz eminim ki biliyorsunuz. 1924’te başlayan bir serüvendir imam hatiplik. Zaman zaman haksız ve adaletsiz bazı uygulamalara maruz kalmışsa da yine Hak Teâlâ’nın nurunu tamamlama vaadinin gereği olarak İmam Hatiplilerin hiçbir zaman bu haksız ve adaletsiz uygulamalar karşısında susmayacağını ve bunların imam hatiplik davasını inkıtaa uğratamayacağını biliyoruz. İnşallah bu İmam Hatiplilik ruhu ebede kadar devam edecektir." dedi.

Batman'da İmam Hatip Lise ve Ortaokul okul sayısının ihtiyacı karşıladığına değinen Kurtaran, "Öğrenci sayımız her gün artıyor. Hem nicelik hem nitelik olarak da artıyor. Bu yıl içerisinde imam hatip okullarımızın yapmış olduğu etkinliklere katılan bazı arkadaşları sizlerle tanıştıracağım. Bunlar sadece birkaç etkinlikte görev alan arkadaşlar. Yıl boyunca onlarca etkinlik yaptınız, güzel çalışma yaptınız tabi ki bütün bunları burada sergilememiz mümkün değil. TÜBİTAK’ta derece yapan kardeşleriniz, ağabeyleriniz var. TÜBİTAK biliyorsunuz ülkemizin en prestijli ortaöğretim ve temel eğitim projelerinin yarıştığı ve seçildiği yerdir. Türkiye’deki en kaliteli projeler orada tescilleniyor. Ahmedi Hani Anadolu İmam Hatip Lisesindeki kardeşleriniz orada Türkiye 3’üncüsü oldular ve belki binlerce okulun katıldığı böyle bir yarışmadan öğrencilerimizin Türkiye 3’üncülüğü derecesi alması bizler için iftihar vesilesidir. Ben onları ve bu projede emeği geçen öğretmenlerimizi, okul müdürümüzü ve okul yöneticilerimizi kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Yapılan açış konuşmasının ardından etkinlik, İmam Hatip Okullarının tanıtım videosunun izlenmesi, Gazi Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi musiki korosunun müzik öğretmenleri eşliğinde seslendirdiği ilahiler, Batman Kız İmam Hatip Lisesi Hafızlık Bölümü öğrencilerinin Kur’an-ı Kerim tilaveti, Fatih İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri ilahi gurubunun okuduğu ilahiler, Turgut Özal Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Senanur Algül’un okuduğu "Sol Yanım Acıyor Anne" adlı şiir, Abdulcelil Candan İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Süleyman Yetiş’in okuduğu ilahi, Fatma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Gülbahar Ekin’in okuduğu şiir, Veysel Karani İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin koro halinde söylediği ilahiler, Seyitler İmam Hatip Ortaokulunun ilahi gurubunun okuduğu ilahilerle devam etti.

Öğrencilerin okuduğu ilahi ve şiirlerden sonra etkinlik, yıl içinde çeşitli dallarda başarılı olan öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle devam etti.

Nisan ayında yapılan Siyer-i Nebi yarışmasında dereceye giren, ortaöğretim kurumları arasında yapılan Naat-ı Şerif yarışmasında dereceye giren, TÜBİTAK Liseler Arası Proje yapışmasında dereceye giren, Arapça Bilgi Yarışmasında dereceye giren, İbn-i Haldun ve Mukaddimesi konulu Sempozyum ile İmam Hatip Okulları ve 2023 Eğitim Vizyonu konulu Sempozyuma katılan öğrencilere çeşitli hediyeler ve İmam Hatip Günleri kapsamında imam hatip ortaokul ve liseler arasında yapılan futbol ve voleybol müsabakalarında başarılı olan öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. (Mehmet Sait Çelik –İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir