• DOLAR 32.596
  • EURO 34.782
  • ALTIN 2504.473
  • ...
Binlerce fidan toprakla buluşturuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Gaziantep’te merkez Şehitkamil Belediyesi tarafından “Her Bahar Bir Orman Bi' Dünya Yeşil” projesi kapsamında 18'inci Etap Şehitkamil Ormanı, ilçenin Arıl Mahallesi'nde oluşturuldu. Geniş katılımlı bir törenle düzenlenen fidan dikimi ile gelecek nesiller için 10 bin 500 fidan daha toprakla buluşturuldu.

Yılda 2 defa gerçekleştirilen fidan dikimleri kapsamında toplam 168 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulan 18'inci Etap Şehitkamil Ormanı'nın fidan dikim etkinliğinde 10 bin 500 bin fidan dikildi.

Fidan dikimi öncesinde bir konuşma yapan konuşan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, her yıl ilkbahar ve sonbahar aylarında binlerce fidanı toprakla buluşturduklarını söyledi.

Fadıloğlu, “Geleneksel hale getirdiğimiz ‘Her Bahar Bir Orman Bi’ Dünya Yeşil’ projesi kapsamındaki 18’nci ağaçlandırma etkinliğimizi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Biz Şehitkamil Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden bu yana her yıl ilkbahar ve sonbahar aylarında ağaçlandırma etkinliklerimizi devam ettiriyoruz. Özellikle bizden sonraki nesillerin emaneti olan çevreye olan saygımızdan dolayı ve canlı hayatını korumak adına bu yapmış olduğumuz ağaçlandırma çalışmalarında mümkün olduğu kadar meyveli bitkiler kullanmaya gayret ediyoruz. Özellikle son dönemde zeytin ve badem gibi ağaçlarla bunun yanında yine iğne yapraklı ağaçlarla ağaçlama çalışmalarımıza devam ediyoruz.” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından tüm katılımcılar tarafından fidanlar toprakla buluşturuldu ve ilk can suları verildi.

 “Her Bahar Bir Orman Bi Dünya Yeşil' projesi kapsamında bugüne kadar kurulan 17 etap ormanda toplam bir milyon 756 bin 722 metrekare alanda 164 bin 763 adet fidanı toprakla buluşturuldu.

Fidan dikim törenine, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yalçın, Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcıları, Şehitkamil Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir