• DOLAR 32.602
  • EURO 34.809
  • ALTIN 2488.355
  • ...
Yarım hurma dahi olsa infak çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her ramazan ayında İslam'ın hayat veren ilkelerinden birinin gündeme taşındığına dikkat çeken Siirt İl Müftüsü Ahmet Altıok, bu yıl yardımlaşmanın kilit kavramlarından biri olan "infak" temasının belirlendiğini kaydetti.

Ramazan ayı için tüm hazırlıkların tamamlandığını kaydeden İl Müftüsü Altıok, 5 Mayıs Pazar günü ilk teravih namazının kılınacağını ve 6 Mayıs Pazartesi günü de ilk orucun tutulacağını belirterek "İnfak Kalpleri Birleştirir" sloganıyla müminleri, maddi ve manevi anlamda infakta bulunmaya ve yarım hurmayla da olsa korunmaya davet etti.

"Ramazan ve infak birbiriyle bütünleşen iki yüce değerdir"

Altıok, "Ramazan ve infak birbiriyle bütünleşen iki yüce değer olarak bu yıl oruç ayında gerçekleştirecek faaliyetlerle öne çıkacaktır. 'İnfak Kalpleri birleştirir' sloganıyla müminleri maddi ve manevi anlamda infakta bulunmaya, yarım hurmayla da olsa korunmaya, arınmaya ve gönüllerimizi buluşturmaya davet ediyoruz." diye konuştu.

"147 camide mukabele, 270 vaaz ve irşat programları hazırlandı"

Ramazan ayı boyunca 147 camide mukabele, 270 vaaz ve irşat programlarının hazırlandığını ifade eden Altıok, ramazan ayının insanın kulluğunu, yaratılış gayesini, ibadetlerini ve davranışlarını muhasebe etmesi için büyük bir fırsat olduğuna işaret etti.

Altıok, "Ramazan bir Kur'an iklimidir. Bütün hayatımızı Kur'an'ın ilkelerini gözden geçirme fırsatı sunduğu için bizlere Allah'ın en büyük ihsanıdır. Ramazan, imsaklar, iftarlar, sadaka ve zekatlar, mukabele ve teravihler ile yeryüzünü adeta bir mabede dönüştürmektedir." diye konuştu.

"Kadınlara yönelik vaaz ve hatim programları olacak"

2 camide hatimle teravih namazı kılınacağını kaydeden Altıok, "Ramazan ayı boyunca Selçuklulardan Kalma Tarihi Ulu Cami'de İl Müftüsü olarak ben, hafızlarımızdan Nezir Obut, Hüseyin Bulum, Mahmut Harman, Ercan Genceli, Abid Agah ve Ensar camiinde de Tillo Müftüsü Osman Ormağ, Cevat Erten ile Abdulkadir Toprak hocalarımız tarafından hatimle teravih namazı kılınacaktır. Siirt merkezde 50'ye yakın camide itikaf için gereken çalışmalar tamamlanmıştır. Bu sayıyı önümüzdeki yıllarda artıracağız. Ayrıca kadınlara yönelik vaaz ve hatim programları da vardır." şeklinde konuştu.

Altıok, bu yıl fitre miktarının da kişi başı 23 TL olarak belirlendiğini sözlerine ekledi. (Murat Orhan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir