• DOLAR 32.324
  • EURO 35.151
  • ALTIN 2295.605
  • ...
Hilvan İHL'den "Helal Yaşam" kermesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Hilvan Belediye Çay Bahçesinde yapılan Anadolu İmam Hatip Erkek Lisesi tarafından düzenlenen kermeste, çeşitli ürünler sergilendi.  

Kermes hakkında konuşan Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Mehmet Hanifi Aslan, helal gıda tüketiminde Müslümanların bilinçli olması gerektiğini söyledi.  

Aslan, "Kermesimiz 'Helal Yaşam' temalı bir kermestir. Kermesimizde gıda ürünlerinin daha tahir ve tayip ürünler olması için özellikle İslami usullerle tüketilebilmesinde sakınca olmayan ürünler tercih ettik. Bu noktada standart açmış bazı sertifikalar var. Özellikle GİMDES'in verdiği helal sertifikalar var. Biz kermesimizde bu ürünleri, yani helal sertifikalı ürünlerin vatandaşlar tarafından tanınması,   bilinmesi ve tüketilmesinin teşvik etmesi amacıyla yaptığımız bir kermes. Aynı zamanda sorumluluğu olan toplumsal bir eğitim faaliyetidir. Bu noktada vatandaşlarımızın, ailelerimizin, öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin bilinçlenmesi için de yapılmıştır. Bugün ki hastalıkların çoğunun sebebi araştırıldığında, beslenme alışkanlıkları ve bozukluklarından meydana geliyor. Müslümanların bu noktada bilinçli olması gerekiyor." diye konuştu.

Kur'an-ı Kerim'de nesli bozacak şeylerden bahsedildiğini söyleyen Aslan, "Helali ve haramı biz, yüce kitabımız olan Kur'an-ı Kerim'den alıyoruz. Kur'an-ı Kerim'de bozgunculuk tarif edilirken, 'Neslinize ve tohumlarınıza ilişirler.' diye tarif ediliyor. Bozgunculuğun tarifi hem neslin hem de çoluk çocuk ve çocuğumuzun kendi zihinlerinin bulandırılması eş değer tutulmuş, yani gıdaların bozulması dolayısıyla bizim de helal ve haramdan derken, bir ölçüde de neyi nasıl yediğimizdir. Soframıza gelen ve hangi aşamalardan geldiğini bilmiyoruz. Eski zamanlardaki gibi ürünler artık ham haliyle gelmiyor. Bunun için GİMDES, bu işlemlerin kayıt altına alındığı, kontrol edildiği, dolayısıyla Müslümanların rahatlıkla gidip tüketebilecekleri ürünler oluyor. Bu sadece gıda için de değil, temizlik ürünlerinden tutun kozmetik ürünlerine kadar bunları da içerisine katıyor. Buradan elde edilen gelirle ramazan ayı öncesi kumanyalar hazırlanıp yetimlere dağıtılacak." ifadelerini kullandı.

Geliri, yetimlere bağışlanacak olan kermesin iki gün süreceği belirtildi. (Ramazan Şefkatlı-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir