• DOLAR 32.323
  • EURO 35.094
  • ALTIN 2306.902
  • ...
HAK-İŞ'ten dünkü kazayla ilgili açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

HAK-İŞ Kriz Komitesi, Şanlıurfa'da 5 kişinin hayatını kaybettiği, 13 kişinin yaralandığı dünkü trafik kazası ile ilgili düzenlediği bilgilendirme toplantısında, kazanın sıra dışı bir kaza olduğunu, ihmal ve hatanın söz konusu olmadığını kaydetti.

HAK-İŞ Şanlıurfa İl Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıya, HAK-İŞ ve MEMUR-SEN yetkilileri katıldı.   

HAK-İŞ Kriz Komitesi Başkanı Genel Sekreter Dr. Osman Yıldız tarafından yapılan bilgilendirmede, kaza ile ilgili son bilanço paylaşıldı.

HAK-İŞ ve MEMUR-SEN Konfederasyonları olarak dün Şanlıurfa'da ortak 1 Mayıs programı düzenlediklerini belirten Yıldız, "Bunun için bütün çevre illerden buraya arkadaşlarımızı getirmiştik. Yaklaşık 30 bin kişilik bir katılımla 1 Mayıs programını başlattık, ancak sizin de bildiğiniz gibi sabah erken saatlerde, Elbistan'dan buradaki programa katılmak üzere gelen bir otobüsümüz yolda kaza yaptı. Kazada 5 arkadaşımız vefat etti, 13 arkadaşımız ise yaralı halde. Urfa'daki hastanelere nakledildiler. Bu süreç ile ilgili basın aracılığı ile kamuoyunu bilgilendirmek istiyoruz. Onun için sizleri buraya davet ettik." ifadelerini kullandı.  

Dün akşam 3 yaralının Elbistan'daki hastanelere nakledildiğini hatırlatan Yıldız, "Suruç'ta dün akşam bir, Birecik'te 4 cenazemiz bulunmaktaydı. Nakil işlemleri saat 20.00 civarlarında Elbistan'a gerçekleştirilmiştir. Bu süreçte başta Valimiz olmak üzere bütün kamu yetkilileri bize olağanüstü yardımda bulunmuşlardır. Şanlıurfa'da 4 hastanede, 13 yaralımız bulunmaktaydı. 13 yaralımızdan 5 tanesi Şanlıurfa'daki hastanelerden ayrılmıştır. Akşam saatlerinde 2 kardeşimiz taburcu edilmiştir. Geriye kalan 3 yaralımız Elbistan'a nakil edilmiştir. Yine bu konuda hastanelerimiz,  İl Sağlık Müdürlüğümüz ve bütün yetkililerin yardımlarını gördük. Onlara tekrar teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Yıldız, "Bugün itibarıyla Şanlıurfa'da 8 hastamız bulunmaktadır. 3 hastanede hastalarımızın tedavileri devam etmektedir. Elbistan'a sevk edilen 3 hastamızın durumu tamamen iyileşmiş değildir, ameliyat durumları söz konusudur. Fakat nakillerine bir engel olmadığı için hastanelerimiz, hastaların isteği üzerine bu nakli gerçekleştirmişlerdir. Bir süre sonra ancak ameliyat olabileceklerdir. Buradaki hastalarımızın tedavisi devam ediyor. Bütün hastanelerimiz bu konuda son derece gayretli ve yardımcı olmaktadırlar. Bunun için son derece sağlıklı bir hizmet sunulmaktadır." dedi.

"5 işçi bugün Elbistan'da toprağa verildi."

Kazada hayatını kaybeden 5 işçi için bugün Elbistan'da cenaze töreni düzenlendiğini belirten Yıldız, "Elbistan'da bugün 5 tane cenazemiz var. Bu cenazelerin defin işlemleri gerçekleştirildi. Hepsinin cenaze namazı Elbistan Hocazade Camii’nde kılındı. Bize verilen bilgilere göre; 4 kardeşimiz Elbistan merkezinde, bir kardeşimiz ise kendi köyünde defnedilecektir. Cenaze programına yoğun katılım bekliyoruz. HAK-İş Genel Başkanı ve MEMUR-SEN Genel Başkanı, dün akşam cenaze namazına katılmak üzere Elbistan'a hareket ettiler. Dün akşam Elbistan'daydılar. Tabii ki ÖZ BÜRO İŞ sendikamız, HAK-İŞ ve MEMUR-SEN’e bağlı diğer sendika başkanları ve üyeleri de cenazede yer alacaklar. Bazı hükümet ve siyasi parti yetkililerinin de cenaze merasimine katılacağını öğrenmiş bulunmaktayız. Dolayısıyla Türkiye'de önemli bir yankı bulan bu kaza sonrasında yoğun bir ilgi olduğunu görüyoruz. Yeniden bütün yetkililere ve vatandaşlarımıza bu konuda teşekkür ediyoruz." diye konuştu.  

"Her hastanede sendikadan arkadaşlarımız bulunmaktadır"

Şanlıurfa'da hastanelerde bulunan yaralılar ile ilgili yaptıkları çalışmalara değinen Yıldız, "Buradaki hastalarımız ile ilgili koordinasyon hakkında bilgi vermek istiyorum. Dün burada kriz masası olarak uzun bir çalışma yaptık. Çok detaylı bir koordinasyon ortaya koyduk. Şu anda görev dağılımlarını yapmış bulunmaktayız. Dolayısıyla arkadaşlarımız bu çalışmalarını harfiyen yerine getirmektedirler. HAK-İŞ ve MEMUR-SEN’deki arkadaşlarımız, şube başkanlarımız, il temsilcilerimiz, yöneticilerimiz bu konuda gerçekten seferber olmuş durumdadırlar. Kamu yetkilileri gerçekten çok yardımcı oldular. Büyükşehir Belediyemiz her türlü imkânı bize sunmuş durumdadır. Hastanelerimiz son derece yardımcı ve etkin bir konumda bulunuyorlar. Hepsine tekrar ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Her hastanede sendikadan arkadaşlarımız bulunmaktadır. Hasta yakınlarıyla ilgilenmektedirler. Hasta yakınlarına Büyükşehir belediyemizin de katkılarıyla her türlü lojistik desteği yerine getirmekteyiz. Dün akşam itibarıyla bu yönde ortaya çıkan ihtiyaçların karşılandığını belirtmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

"Sıra dışı bir kaza gibi gözüküyor, bir hata söz konusu değil"

Koordinasyon içerisinde yaralılara hizmet etmeye devam edeceklerini aktaran Yıldız, son olarak şunları söyledi:

"İnşallah yaralarımızın tedavileri hızlı bir şekilde gerçekleşir ve tekrar eski sağlıklarına kavuşurlar. Allah'tan onlara sağlık ve şifalar diliyorum. Vefat edenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Takdiri ilahidir, dün akşam genel başkanımız da aynı bilgiyi verdi. Bu konuda yapacak çok bir şey olmadı. Sıra dışı bir kaza gibi gözüküyor. Bir hata söz konusu değil, ama böyle bir kaza ile karşılaştık. Urfa'da çok güzel bir toplanma oldu, ancak böyle bir kazayla karşı karşıya kaldık. Süreçle ilgili bilgilendirmemiz bu şekildedir." (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir