• DOLAR 32.515
  • EURO 34.953
  • ALTIN 2431.408
  • ...

Muş Alparslan Üniversitesinde (MŞÜ) “Helal Gıdanın Maddi ve Manevi Önemi” temalı bir konferans gerçekleştirildi.

MŞÜ bünyesinde faaliyet gösteren Hayırda Buluşanlar Topluluğu tarafından organize edilen konferans, MŞÜ Sabahattin Zaim Konferans Salonu’nda Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Konferansa, GİMDES Başdenetçisi Gıda Mühendisi Hayreddin İşbilir, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Topluluğun akademik danışmanı Öğr. Gör. Hatip Erdoğmuş’un selamlama konuşmasından sonra konferansına başlayan GİMDES Başdenetçisi Gıda Mühendisi Hayreddin İşbilir, haramlarla beslenen insanların dualarının kabul olmayacağını dolayısıyla tüketilen gıdalara dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

İşbilir, “Bizim vücudumuza bir şekilde domuz eti giriyor. Bunlara dikkat etmemiz gerekiyor. Haramlarla beslenen birinin duaları nasıl kabul olsun. Hadislerde de belirtilir. Haramlarla beslenen birisinin duası kabul olmaz. Ne yersek biz o oluruz. Yüzde yüz helal yemek çok zor. Allah bizden yüzde yüz bir başarı istemiyor. Elimizden geleni yapmamızı istiyor. Bizim de buna göre hareket etmemiz gerekir.” diye konuştu.

Helal gıda sertifikası veren her kurumun güvenli olmadığı söyleyen İşbilir, “Domuz eti satan ancak helal gıda sertifikası alan kurumlar var. Bunlar bir şekilde fetva alıp sertifika alıyorlar. Bu yüzden sertifikayı veren kurum da çok önemlidir. Kurum çalışanlarının öncelikle helal ve harama dikkat etmesi gerekir. Bu konuda ehl-i sünnet çizgisinde olmak lazım. Kendi yaşamında helal harama dikkat etmeyen sertifika verirken de dikkat etmez. Kur’an ve sünnette helal ve haramlar belirtilmiştir. Özellikle Kur’an’da bu konuda bulunan hükümleri açıklaması için sünnete sarılmamız gerekir. Bunun için de güvenilir helal gıda sertifikası veren kurumlara ihtiyaç vardır.” ifadelerini kullandı.

Konferans hediye takdimi ve soru-cevap faslının ardından son buldu. (Ayetullah Tarhan-İLKHA)