• DOLAR 32.578
  • EURO 35.037
  • ALTIN 2426.092
  • ...
Umut Kervanı Vakfı'nda Ramazan heyecanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Türkiye ve dünyanın birçok yerinde yetim, mağdur ve muhtaçlara umut olmak için yardım faaliyetlerini sürdüren Umut Kervanı Vakfı, ramazan ayının gelmesiyle yardım faaliyetlerini hızlandırdı.

Her yıl olduğu gibi bu ramazanda da muhtaçlara umut olmak isteyen Umut Kervanı Vakfı, “Ramazanda yardımlarınız bereketlensin” sloganıyla başlattığı yardım çalışmaları kapsamında “Gıda kolisi”, “Yetimlere Bayramlık”, “Mağdur, Yetim ve Medrese Talebelerine İftar” gibi faaliyetlerle yardımlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.

Ramazan ayı için yaptıkları hazırlık çalışmaları hakkında İLKHA’ya konuşan Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, Vakıf olarak 2019 ramazan ayı çalışmalarını devam ettirdiklerini, bu kapsamda Türkiye genelinde protokol imzaladıkları yardım dernekleri ile birlikte yurtdışında da ortak çalışma yaptıkları kuruluşların olduğunu söyledi.

Kurtaran, “İnşallah bu ramazan ayında muhtaçlara umut olmak istiyoruz. Bu kapsamda 2019 yılı ramazan ayında ‘Yardımlarınız bereketlensin’ sloganıyla çalışmalarımızı  başlattık. Bu yardımları yapmak için de elimizden gelen her türlü gayreti sarf ediyoruz.” dedi.

 “Bu sene 100 TL’lik gıda kumanyası dağıtacağız”

Ramazan ayına özel üç önemli projelerinin olduğunu belirten Kurtaran, gerçekleştirecekleri projeler hakkında şöyle konuştu:

“Öncelikli olarak yetim ve mağdur olan ailelere, medreselerde talebe olan öğrencilere iftar vereceğiz. Bununla birlikte gıda kumanyasını ramazandan önce ve ramazan sonunda ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. Gerek bize müracaat eden gerekse hayırseverlerin tespit edip bize bildirdiği ailelere en kısa zamanda yardım kolilerini ulaştıracağız. Bu sene hazırladığımız 100 TL’lik gıda kumanyalarımızı dağıtacağız. Mağduriyetleri daha fazla olan ailelere daha çok yardım yaparak ramazanlarını sevinçli bir şekilde karşılamaları için gayret sarf edeceğiz. Ramazan ayının 15’inden sonra da yetim ve muhtaç çocukların bayrama sevinçli bir şekilde girebilmeleri için ‘Bayramlık elbise giydirme’ projemiz olacak. Türkiye’nin birçok yerinde olduğu gibi sadece Filistin Gazze’de yaklaşık 37 bin yetimin olduğunu hesaba katarak orada da giydirme projesi ile ilgili hazırlığımızı devam ettiriyoruz. Bununla birlikte Yemen’de, Afganistan’da, Bangladeş’te ve Afrika’nın birçok ülkesinde gerek gıda kumanyası gerekse yetim giydirme, muhtaç ailelere iftar düzenlemek gibi çalışmalarımız sürüyor.  Burada Umut Kervanı olarak hayırseverlere çağrıda bulunuyoruz. Allah’u Teâlâ’nın bereket ayı kıldığı ramazan ayında yapılan hayırlara karşılık bire 700 hatta daha fazla karşılık verdiği zekâtlarını, fitre ve sadakalarını bizlere ulaştırmalarını istiyoruz. Biz de hayırseverlerle muhtaçlar arasında köprü olma görevini yerine getirerek muhtaçların ihtiyaçlarını karşılamak istiyoruz. O insanların ramazan ayını buruk bir şekilde geçirmelerini istemiyoruz. Bu sebeple muhtaçların ramazanı daha rahat ve huzurlu şekilde geçirmeleri için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Şu anda gıda kumanyalarımız hazırlanıyor. İnşallah hazırladığımız kolileri ihtiyaç sahiplerine ramazan öncesi ulaştıracağız.”

“Bir yetimin bayramlık giydirme bedeli 150 TL”

Yapacakları yardım çalışmalarıyla daha fazla insana ulaşmak istediklerini belirten Kurtaran, hayırseverlere yaptığı şu çağrıyla sözlerini noktaladı:

“Bir yetimin giydirilmesi için 150 TL fiyat belirledik. Bu meblağ ile inşallah çocuklarımızın bayramı sevinçle karşılamalarına vesile olacağız. Onların yüzündeki gülümseme bizleri de sevindirecektir. Bununla birlikte ramazan ayı için diğer projelerle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bu konuda da hayırseverlerimizden destek bekliyoruz. Hayırseverlerimiz bizlere www.umutkervani.org.tr den  ulaşarak gerek online, gerekse banka hesaplarımız üzerinden yardımlarını ulaştırabilirler. Şayet isterlerse vakfımızı da ziyaret edebilirler. Hayırseverlerimizle birlikte tespit edilen mağdur ve muhtaç ailelere gidebiliriz. Bu konuda ekiplerimiz hazır. İnşallah çalışmalarımızı hayırseverlerle birlikte daha verimli bir şekilde gerçekleştireceğiz. Çünkü tespit edilen aile sayımız çok. İstiyoruz ki gelen yardımları onlara ulaştıralım. Bu konuda ne kadar çok yardım gelirse o kadar fazla mağdur aileye ulaşmış olacağız. Bu vesile ile ramazan ayının tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini, muhtaç ve sıkıntıda olan Müslümanların bir an önce sıkıntılardan kurtulmasını, huzur ve mutlulukla geçirecekleri günlerin gelmesini Rabbimizden niyaz ediyoruz. Rabbim yardım yapan tüm hayırseverlerin yardımlarını kabul etsin.” (Nizamettin Aşkın- İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir