• DOLAR 32.513
  • EURO 34.951
  • ALTIN 2438.846
  • ...
"Hiçbir devlet başka bir devlete atama yoluyla devlet başkanı seçemez"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Venezuela'daki darbe girişimine ilişkin, "Demokrasinin beşiği olduğunu iddia eden Amerika Birleşik Devletleri'nin bir başka ülkeye devlet başkanı ataması şeklindeki büyük bir yanlışla karşı karşıyayız. Hiçbir devlet başka bir devlete atama yoluyla devlet başkanı seçemez." dedi.

Çelik, "Bugün Sayın Cumhurbaşkanımız bu darbe girişimini değerlendirirken, bu devlet başkanı atama girişimine; postmodern koloni valisi atama şeklinde bir tanım getirdi ki yüzde 100 bu olayı açıklayan ve tanımlayan bir durumdur. Resmen bir sömürge valisi, koloni valisi atar gibi bu postmodern zamanlarda böylesine bir tutumun içerisine giriyor. Hem Amerika Birleşik Devletleri'nin demokrasinin beşiği olduğunu iddia edeceksiniz, en güçlü odağı olduğunu iddia edeceksiniz hem de böyle bir işe imza atacaksınız. Hiçbir devlet bir başka devlete atama yoluyla devlet başkanı seçemez. Venezuela halkına karşı bu açık bir hakarettir." ifadelerini kullandı.

Çelik, şunları kaydetti:

"Birkaç ülke buna karşı çıktı. Çoğunluğun bu girişime destek verdiği görülüyor. Buradan güçlü ders çıkarılması gerekiyor. Şunu da düşünmeleri lazım bu şekilde ittifakla hareket edenlerin. Sizin ülkenize demokrasi getirmekten bahsedenler Mısır'a nasıl bir demokrasi getirmiştir? Mısır'da seçilmiş iradeyi lağvettikten sonra oraya getirilen askeri diktatörlükle el sıkışmak, kırmızı halılar sermek için ne tür iştahlı davranışlar içinde olduğunu görüyorsunuz. Sizin ülkenize demokrasi getirmek için askeri darbe çağrısı yapanlar, Suriye'de milyonlarca kişiyi katletmiş Esad ile bir an evvel çalışma arzusunu gizli ya da açık olarak nasıl beyan ettiklerini görüyoruz. Herkesin demokratik ilkelere bağlı olması gerekiyor, çifte standartlardan uzak durması gerekiyor." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir