• DOLAR 32.368
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2325.19
  • ...
"Kan bağışı konusunda farkındalık oluşturmalıyız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Kilis İl Başkanlığın tarafından "İyilik Senin Kanında Var" sloganıyla kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Kilis Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen kan bağışı kampanyası için Kızılay Kilis Kan Merkezi tarafından mobil araç kuruldu.

HÜDA PAR Kilis İl Başkanlığının düzenlediği kan bağışına destek vermek isteyen vatandaşlar, kan bağışçısı bilgilendirme formunu doldurarak, görevli olan doktorlar tarafından genel durumları değerlendirildi.

Bağışçının, kan basıncı ve nabzı ölçülerek, kan sayımı için küçük bir örnek alındı. Daha sonra sağlık açısından sorunu bulunmayan vatandaşlardan kan alındı.

HÜDA PAR Kilis İl Başkanı Ali Kiriş'te parti yönetimi ile birlikte kan bağışında bulundu.

Kan bağışının ardından İLKHA'ya açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Kilis İl Başkanı Ali Kiriş, "İyilik Senin Kanında Var" sloganıyla düzenledikleri kan bağışı kampanyasına vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Kiriş, kan bağışının düşük olduğu Türkiye'de bu tür programları yıl içerisinde devam ettireceklerini, halkı bu yönde teşvik edeceklerini ve parti olarak kendilerinin de kan bağışının artışı için ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdi.

Kan bağışında bulunmanın Hazreti Muhammed'in sünneti olduğunu aktaran Kiriş, "Ülkemizde malum yıl içerisinde birçok trafik kazası meydana gelmekte, insanlar ciddi hastalıklar ile uğraşmakta malesef kan bağışı oranı az olduğundan bu ihtiyaç tam manası ile karşılanamıyor. Bu sebepten ötürü halkımızın kan bağışı konusunda daha duyarlı olması gerekir." dedi.

Bu kapsamda duyarlılık ve farkındalık oluşturmak için kan bağışı kampanyası düzenlediklerini söyleyen Kiriş, "HÜDA PAR olarak daha öncede Kızılay'ın kan stoklarının azaldığı ile ilgili yaptığı açıklamanın ardından Türkiye'nin birçok ilinde kan bağışı kampanyaları düzenleyerek bağışta bulunduk. Bu konuda her zaman üzerimize düşeni yapacağız. Çünkü kan bağışı konusunda herkesin duyarlı olması lazım." ifadelerini kullandı.

Kan vermenin birçok faydasının da olduğunu belirten Kiriş, hastalıktan korunmanın en iyi yolunun kan bağışından geçtiğini de sözlerine ekledi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 









Bu haberler de ilginizi çekebilir