• DOLAR 32.422
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2326.117
  • ...
IDEF'2019 kapılarını açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL

Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı (IDEF), İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde 14. kez kapılarını açtı. Açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, ve yabancı temsilciler de katıldı.

3 MAYIS'A KADAR DEVAM EDECEK

Zırhlı muharebe araçları, insansız kara araçları, roketler, güdümlü füzelerin aralarında bulunduğu birçok ürünün yer aldığı fuar, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Milli Savunma Bakanlığı ev sahipliğinde, TSK Güçlendirme Vakfı yönetim ve sorumluluğunda, TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. organizatörlüğünde 3 Mayıs'a kadar devam edecek.

Altay T1 tankı IDEF'19'da ilk kez sergilenecek. Fuara, 20 kurum ve kuruluş destek veriyor.

BİNDEN FAZLA FİRMA BOY GÖSTERECEK

Fuara bu yıl 576'sı yabancı, 485'ü Türkiyeli toplam bin 61 firma katılacak. Türkiye firmalarının 250'si KOBİ'lerden oluşacak. Dünyanın farklı coğrafyalarından 68 ülkeden 550 kişiden oluşan 150 heyetin katılım sağlayacağı fuarda, heyetlerde 68 üst düzey yetkili yer alacak. Fuar kapsamında 4 bin 420 planlı görüşme gerçekleştirilecek. Fuarda 70 imza töreni gerçekleştirilmesi planlanıyor. İmza törenleri ile yerli ve yabancı iş birlikleri ilan edilecek.

YENİ ÜRÜNLER İLK KEZ VİTRİNE ÇIKACAK

IDEF, katılımcı firma açısından dünyanın en büyük ilk 4 savunma sanayisi fuarı arasında yer alıyor. IDEF'te önceki yıllarda olduğu gibi Türkiye savunma sanayisi tarafında geliştirilen birçok ürün ilk kez sergilenecek. Daha önce geliştirilen çeşitli ürünlerin de yeni versiyonları fuarda tanıtılacak.

SAVUNMA SANAYİİNDE YENİ MİLLİ ÇÖZÜMLER

Fuarda; zırhlı muharebe araçları, taktik zırhlı araçlar, insansız kara araçları, roketler, güdümlü füzeler, piyade silahları, askeri simülatörler ve patlayıcı madde imha ekipmanlarının aralarında bulunduğu birçok ürün yer alacak.

Kaynak, TRT haber

Bu haberler de ilginizi çekebilir