• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
AÖL sınav sonuçları MEB tarafından açıklandı! (Açıköğretim sonuçları 2019)
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AÖL sonuçları belli oldu, puanlamalar öğrencilerin erişimine açıldı. Sınav takviminde yer alan açıklamada sonuçların 30 Nisan’da açıklanması bekleniyordu ancak kurum 1 gün önceden sonuçları öğrencilere duyurdu.

Öğrenciler sınav sonuçlarına bilgi yönetim sistemi üzerinden ve AÖL mobil uygulaması üzerinden ulaşabiliyor.

AÖL SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ…

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ MEZUN OLMA PUANI KAÇ?

Toplam Dönemin: en az 8 ve üzeri, Toplam Kredinin: 192 ve üzeri, Alan Kredisinin (alanlı okuyanlar için): 80 ve üzeri olması gerekir. Bunların öğrencilik durumlarına göre dağılımı şöyle;

Alanlılar için: 112 kredi ''ortak'', 80 kredi ise ''alan'' kredisi olması, Alansızlar için: 120 kredi ''ortak'', 72 kredi ise ''seçmeli'' derslerden tamamlanması gerekiyor. Tabi bunlar mezun olmak için gerekli kredilerin alt limiti, daha fazla bir kredi ile de mezun olabilirsiniz.

KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Toplamda 3 dönem olarak tamamlanan 2018-2019 eğitim öğretimin döneminin 3. dönem kayıt işlemi, 02-14 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek. Ders seçme ekranı ise 2 Mayıs tarihinde erişime açılacak. Sonraki sınavın giriş yerleri ise 3 Temmuz tarihinde görüntülenebilecek.

Öğrenciler, kayıt yenileme ve ders seçme işlemlerini yaptığı 3. dönem sınavlarına 6-7 Temmuz tarihlerinde girecek. Bu sınavın sonuçları ise 1 Ağustos'ta yayımlanacak.

Bu haberler de ilginizi çekebilir