• DOLAR 32.604
  • EURO 34.816
  • ALTIN 2498.684
  • ...
Din görevlileri “Kardeşlik Köprüsü” için Mardin’de
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Din Görevliler Birliği Derneği (DİN-BİR-DER)  Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Medrese Âlimleri Vakfı (MEDAV) tarafından 3 yıl önce hayata geçirilen “Kardeşlik Projesi" kapsamında, İstanbul ve Ankara’dan gelen yaklaşık 50 âlim, Kur’an hafızı ve din görevlisi Mardin’deki medrese ve din âlimleri ile buluştu.

DİN-BİR-DER Genel Başkanı Muhittin Yıldırım başkanlığındaki heyet, Mardin merkez Artuklu ilçesinde tarihi cami, medrese ve müzeleri gezerek, birlik ve beraberliğin pekişmesi için ziyaretlerinin karşılıklı olarak süreceğinin mesajını verdi.

DİN-BİR-DER Genel Başkanı Muhittin Yıldırım, yaptığı açıklamada, “İnşallah bu ziyaretimizle ülkemizin geniş bir kesimi arasında gönül köprüleri kurulacaktır. Bunu her kesime yaymamız gerekir. Amacımız ülkemiz insanlarına ancak âlimler marifetiyle mayalayabileceğimiz ümmet kardeşliğini aşılamak istiyoruz. Allah'ın izniyle kardeşliğimizden asla ödün vermeyiz. Burada gördüğümüz dostluk, kardeşlik, bağırlarını, medreselerini, evlerini bizlere açmaları, bizleri çok mutlu etti. Rabbim onlardan razı olsun. İleride daha çok program yapacağız.” dedi.

AGD Mardin Şube Başkanı Şükrü Yavuz’un da eşlik ettiği heyet, daha sonra Ulu Cami ve Kasımiye Medresesini ziyaret etti. (M. Salih Keskin – İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir