• DOLAR 32.452
  • EURO 34.459
  • ALTIN 2489.801
  • ...
Eğitimlerini bitiren miniklerden anlamlı program
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul İkitelli semtinde bulunan Yarım Elma Çocuk Kulübünün 2018- 2019 eğitim öğretim yılı yılsonu etkinliği düzenlendi.

Bu yıl üçüncüsünün düzenlendiği mezuniyet töreninde minik öğrenciler, okudukları Kur'an, Hadis ve dualar, yaptıkları nasihatler, seslendirdikleri ilahiler ile sergiledikleri tiyatroyla anlamlı bir programa imza attılar.

İslami adap ve terbiyeyle yetişen minik öğrenciler, programdaki performanslarıyla ailelerine duygulu anlar yaşattı.

Program Miniklerin Yasin Suresi okumalarıyla başladı. Tesettüre bürünmüş küçük kızlar ve başlarındaki takkelerle erkek çocuklar, sahnede sergiledikleri anlamlı oyunlarla İslami kıyafetin, kişiliğin ve çocuk terbiyesinin numunesini ortaya koydular. Programda ayrıca ses sanatçısı Eyüp Çalar da ilahilerini seslendirdi.

"Çocuklar bizim onlara hissettirdiklerimizin bir yansımasıdır"

Günün anlam ve önemine dair bir konuşma yapan Rehber TV programcılarından Özkan Yaman, minik öğrencileri eğiten ve onlara emek sarf eden hocaları tebrik etti.

Yaman, "Çocukların Yasin suresini okumaları beni çok şaşırttı. İnşallah nazar etmemişizdir. Çocukları ettiği nasihatlerin üzerine bir şey söylemeye gerek yok. Bakın çocuklar sürekli kaydediyorlar. Çocuklar dinleyerek, izleyerek, hissederek, ölçerek kaydediyorlar. O yüzden çocuklar aslında bizim onlara hissettirdiklerimizin bir yansımasıdır. Çocuğa neyi öğrettiğimiz ve neyi hissettirdiğimize dikkat etmemiz lazım. Çocuk çelişkileri de ölçüyor. Yani Annem dün böyle söyledi ama bugün şöyle yaptı diye. Bu söylediği yaptığıyla uymuyor diyerek çocuk olanları ölçüyor. Çocuk çevresinde gerçekleşen dengesizlik ve çelişkileri tamamen bir kişilik zaafı olarak ilerde göstereceği kişisel dengesizlikler olarak kaydediyor. Çocuğun bizde gördüğü şeylerin dengeli olması lazım. Ne kadar küçük yaşlarda çocuklarımızı Kur'an ile Muhammed aleyhi selamın muhabbeti, sevgisiyle, sünnetiyle tanıştırabilsek ilerde hem kendimiz rahat edeceğiz hem de amel defterlerimiz salih amel işleyen çocuklarımızla hayır hasenatla dolacak. Madem çocuğumuza 7 yaşında namazı emredeceğiz o zaman çocuğumuz 7 yaşına kadar namazı bir şekilde öğrenmeli. Çocuk inandığı değerlerin anlamını bilmeli. Çocuk Allah'ı tanımalı ve aidiyeti bilmeli." dedi.

Mehmet Akif Mahallesi Muhtarı Fatih Özçelik, konuşması sonrası Özkan Yaman'a çiçek takdim etti.

Program, miniklerden Eymen Arda'nın okuduğu duanın ardından öğrencilerin diplomalarını almasıyla son buldu. (Zeyd Varol-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir