• DOLAR 32.575
  • EURO 34.973
  • ALTIN 2427.169
  • ...
Kafkasyalı muhacirler için eğitim merkezi açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İnsanı Müdafaa ve Kardeşlik Derneği (İMKANDER), Türkiye'ye sığınan Kafkas ve Orta Asyalı mültecilere yönelik hizmet verecek olan “Muhacir Destek Merkezi” adıyla Başakşehir'de bir eğitim merkezi açtı.

Merkezin açılışında bir konuşma yapan İMKANDER Başkanı Murat Özer, Muhacir Destek Merkezinde, Çeçenistan ve Dağıstan başta olmak üzere birçok ülkeden gelen muhacirlerin yararlanacağını söyledi.

10 yıldır, Orta Asya, Suriye ve Kafkasya'dan Türkiye'ye sığınan mültecilerin ülkeye uyum sağlayabilmeleri için yoğun çalışmalar yürüttüklerini belirten Özer, "Hizmetlere bir yenisini eklemenin mutluluğunu yaşadık. Muhacir Destek Merkezinde, Çeçenistan ve Dağıstan başta olmak üzere Doğu Türkistan ve Orta Asya'nın çeşitli bölgelerinden savaşlar ve baskılar sebebiyle Türkiye'ye sığınan mülteci çocukların eğitimi desteklenecek ve Türkiye'ye uyum sağlayabilmeleri için çalışmalar yürütülecek. İMKANDER olarak, İstanbul Başakşehir’de Mülteci Destek Merkezinin yanı sıra Gaziantep'te de Suriyeli çocuklara hizmet veren 2 okulumuz var. Amacımız çocukların geleceklerini güzelleştirmektir.” dedi.

Etkinliğe yöresel kıyafetleriyle katılarak renkli görüntüler oluşturan çocuklar, farklı dillerde şarkılar söyledi, şiirler okudu. (Nizamettin Aşkın-İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir