• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
SİYASAL İSLAM’IN DÜŞMANLARI
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HASAN SABAZ / HABER-YORUM

Fransa’da “Sarı yelekliler” eylemleri devam ederken ve bu eylemlerde son zamanlarda “ihtilal” sözcüğü bile telaffuz edilirken Macron, tümüyle başka yerlere odaklanmış durumda.

Ekonomik olarak kayıplar yaşayan bir Fransa, vergi politikalarında göstericilere teslim olan bir Fransa; ama Cumhurbaşkanının gündeminde “Siyasal İslam” ve “laiklik” bulunan bir Fransa…

Evet, aynen öyle!

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, "Siyasal İslam, Fransız Cumhuriyeti'ni bölmeye yönelik bir tehdit" dedi.

Bununla da yetinmedi Macron.

"Siyasal İslam'ın her çeşidiyle, mezhepçilikle, cumhuriyetimizle bağı kesen her şeye karşı daha sert olacağız çünkü bunlar milleti bir arada tutma konusunda bir tehdit oluşturuyor" dedi.

Siyasal İslam’a sadece Macron düşman değil.

Trump’ın, Putin’in bu konuda açıklamaları var. Hatta Obama’nın Dışişleri bakanı Kerry ve Putin’in Dışişleri bakanı Lavrov bir araya geldiklerinde “Laik bir Suriye” konusunda anlaştıklarını söylemişlerdi.

Tabii bir de Esad’ın bu olaylara bakışı var.

Muhammed Mursi’nin Amerika ve israil’in desteğiyle kanlı bir darbeyle devrilmesinden memnuniyet duyduğunu belirtmiş ve şunları eklemişti Zalim Esad:

“Mısır‘da şu an gördüğümüz sözde Siyasi İslam’ın düşüşü. Dünyada dini, siyasi ya da mezhepsel amaçlar için kullanmak isteyen herkesin kaderi bu.”

Rabia ve Nahda meydanlarında binlerce kişiyi vahşice katleden Mısır Firavunu Sisi de “Siyasal İslam”a karşıydı.

Sisi, 'Siyasal İslam' ve 'Arap Baharı' hakkında skandal açıklamalarda bulunmuş ve “Siyasal İslam, ülkelerin yıkılmasına sebep oldu” ifadelerini kullanmıştı.

Muhammed Mursi'nin askeri darbe ile devrilmesinin siyasal İslam'ın çöküşünün habercisi olduğunu söyleyen Siyonist çetenin elebaşı Netanyahu,  Alman haftalık Welt am Sonntag dergisine verdiği demeçte Siyasal İslamcıların düşmesinin kaçınılmaz olduğunu çünkü İslam'ın bir ülkenin kültürel, ekonomik ve politik alanda kalkınması için yeterli donanıma sahip olmadığını iddia etmişti.

Bin Zayid ve Bin Selman’ın “Ilımlı İslam” projesinin de “Siyasal İslam”ı durdurma amaçlı olduğu belirtilmişti.

Ortada büyük bir gariplik yok mu?

Macron, Soros ekolüne yakın ve o ekol Trump ile sorunlu.

Esad, güya İsrail karşıtı.

İsrail, Trump’a, Suudi ve BAE’ye yakın.

Sisi, İsrail, ABD ve Avrupa’nın adamı.

Ve…

Tüm bu zikredilenler “Siyasal İslam”a ve İhvan-ı Müslimine düşman.

Yanlış anlamayın. “Siyasal İslam”a düşmanlık yapanların hiçbiri bundan kastının “aşırılık” yanlısı gruplar olduğunu söylemiyor.

Bunlar İslam’ın sömürüye karşı çıkmasına, aileye sahip çıkmasına, adalet çağrısına düşmandırlar.

Buradan yola çıkarak aslında “Siyasal İslam”ın ne olduğunu da anlayabilirsiniz.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir