• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Mersin'de Muhammedi sevda coşkuyla başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) dünyaya teşrifinin 1448'inci yıl dönümü münasebetiyle yeni Mersin Atatürk Parkı içerisindeki Amfi Tiyatroda düzenlediği  "Ahlak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed" temalı etkinliği, binlerce Peygamber aşığının katılımıyla başladı. 

Sunuculuğunu Hüseyin Ayaydın'ın yaptığı "Ahlak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed" etkinlik, Cihan Baran'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Etkinlikte sık sık salâvatlar ve tekbirler getirilirken, kadınların da etkinliğe yüksek katılım sağladığı görüldü. "Salât ve selam senin üzerine olsun ya Resulallah" sloganı atıldı.

İlahi sanatçıları Derviş Madsor ve Yakup Kazak'ın okuduğu Kürtçe ve Türkçe Mevlid-i Şerif, katılımcılara duygusal anlar yaşattı.

Etkinliğe; HÜDA PAR Mersin İl Başkanı Ercan Fidan, il ve ilçe teşkilatları, İslami cemaat ile STK temsilcileri de hazır bulundu. Meydanı dolduran binlerce Peygamber sevdalısı, Mevlid-i Şerif'in okunduğu esnada duygu dolu anlar yaşadı. 

Program, Peygamber Sevdalıları Kız İlahi Grubu'nun seslendirdiği ilahi ve ezgilerle devam ediyor. (İbrahim Koçyiğit, Cemil Özdaş-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir