• DOLAR 32.346
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2308.082
  • ...
​Yazarlar kitap fuarında okurlarıyla bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bingöl Üniversitesinde bu yıl 3'ncüsü düzenlenen ve 30 Nisan’a kadar devam edecek olan Bingöl Kitap Günleri Fuarına 120'ye yakın yayınevi katıldı. Kitap Günleri Fuarı'na katılan yazarlar da okurlarıyla bir araya gelme fırsatını yakaladılar.

Yazarlar İbrahim Dağılma ve Şakir Diclehan'da kitaplarını alan okurlarla bir süre sohbet etti, kitaplarını imzaladı.

Fuara katılmadaki amaçlarının kaleme aldıkları kitapları tanıtmak olduğunu söyleyen Yazar Dağılma,  "Bizdeki teknolojik bağlamdaki özenti, maalesef kitaba karşı bir soğukluk, bir iticilik meydana getirmiştir. Kitap; bilgi demektir. Kitap; ufuk demektir.  Kitap; dünyayı tanımaktır. Bir insanın kendini tanıyabilmesi için bilgilenmesi lazım.  Bilgilenen insan kendini tanır, kendini tanıyan insan da Rabbini tanır." dedi.   

Yazar Diclehan da Türkiye’nin kitaba ve kitap okumaya adeta susamış bir noktaya geldiğini belirterek şunları söyledi:

"Büyük bir millet olmak istiyorsan; mutlaka kitaba, düşünceye, şiire ve edebiyata önem verilmesi gerekir. Edebiyatı olmayan bir millet, gerçek anlamda millet olamaz. 20’nci asır düşünce hareketleri içinde edebiyatın çok büyük bir fonksiyon icra ettiğine tanıklık ediyoruz. Özellikle Mısır'da Seyyid Kutub, Muhammed Kutup ve Hasan El Benna; Pakistan'da Mevdudi, Dr. Muhammed İkbal ve Nedvi gibileri davaları uğruna canlarını feda etmiş olan bu insanlar, edebiyatla İslam alemini uyandırmaya çalışmışlardır. Türkiye o bakımdan çok şanslı. Düz yazıda hem de edebiyatta birçok şairimiz vardır. Çağın başında Bediüzzaman Said Nursi ve Mehmet Akif'in bir kenara bırakırsak, çağın ortasında ve sonunda da Necip Fazıl Kısakürek ve Sezai Karakoç gibi iki büyük düşünce adamımız, şairimiz ve düşünürümüz var."

Yaklaşık 120 yayınevinin katılımı ve binlerce kitabın yer aldığı Bingöl Kitap Günleri Fuarı, 30 Nisan günü sona erecek. (Nihat Kanat- İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir