• DOLAR 32.83
  • EURO 35.458
  • ALTIN 2520.938
  • ...
Nisan ayındayız ama... 5 metrelik karla mücadele ediliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Yaklaşık bir aydır kapalı olan Muş merkeze bağlı Cevizlidere köy yolunda karla mücadele çalışmaları devam ediyor. Nisan ayının son haftasında yaklaşık 5 metre karla mücadele eden İl Özel İdaresi ekipleri, bir aylık çalışma sonucunda yolun büyük bir kısmını açarken 5 gün içinde yolun tamamını açmayı hedefliyorlar.

Kepçe ve rotatiflerle zorlu hava şartlarına rağmen çalışmalarına devam eden ekipler, kar yapısının sert olmasından dolayı yavaş ilerlediklerini kaydettiler.

Muş Ovasında bahar havası yaşanırken köylerinin yolunun bir aydır kapalı olduğunu söyleyen köylüler, yollarının açılmasını dört gözle bekliyorlar.

Devam eden çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulunan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şehmus Yentür, yaklaşık bir aydır Cevizlidere köy yolunu ulaşıma açmak için yoğun mesai harcadıklarını ve tahmini 5 gün içinde köy yolunun tamamını açmayı hedeflediklerini söyledi.

Cevizlidere köy muhtarı Seyfettin Uygur ise bir aydır yollarının açılmasını beklediklerini belirterek, "Şu anda Cevizlidere köyü yolunda yaklaşık 5 metre kar var. Vatandaşlar köye yürüyerek gidip geliyor. Muş Ovasında çiçekler açarken bizim köyümüzde hala yol açma çalışmaları devam ediyor. Yer yer 3 metre, bazı yerlerde ise 5 metreye kadar kar kalınlığı bulunuyor." şeklinde konuştu.

İl Özel İdaresi Ekip Şefi Nazın Diner de çalışmaların sonuna doğru geldiklerini söyleyerek, "Yaklaşık bir aydır Cevizlidere köyünün yolunu açmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. İnşallah 5 gün içinde köye varmayı hedefliyoruz. Kar kalınlığının yer yer 5 metreyi bulduğu bir alanda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Karın yapısı sert olduğu için araçlarda zorlanıyor." diye belirtti.

Fotoğrafçı Adem Kapan, yol açma çalışmalarını fotoğraflamak için bölgeye geldiğini belirterek şunları kaydetti: "Mayıs ayına girmek üzereyiz fakat hala 5 metre kar bulunuyor. Türkiye dünyada 4 mevsimi aynı anda yaşayan tek ülkedir. Şu anda Antalya'da insanlar denize girerken biz burada 5 metre kar ile mücadele ediyoruz. Bu bölge haziran-temmuz aylarında yeni baharı yaşıyor. Buranın baharı çok güzel oluyor. Ben bir fotoğrafçıyım. Buraya fotoğraf çekmek amacıyla geldim. Herkesi buralara bekliyoruz." (Ayetullah Tarhan-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir