• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"İslam medeniyetinin yükselmesini medreseler sağlamıştır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Şanlıurfa’da Hayrat İnsani Yardım Derneği ve Kanada ICNA Relief Vakfı işbirliği ile yapılması planlanan Kız Hafızlık Yetim Eğitim Merkezi için temel atma töreni düzenlendi.

Törende söz alan Hayrat Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Bülent Güner, "İslam medeniyetinin yükselmesine en büyük katkıyı sağlayan şüphesiz bu ilim yerleri olan ilim talebelerinin bulunmuş oldukları mekânlar olmuştur." dedi.

Karaköprü İlçesine bağlı Maşuk Mahallesi’nde 4 katlı olarak planlanan ve 80 kız öğrencinin eğitim alacağı "Kız Hafızlık Yetim Eğitim Merkezi’nin" temel atma töreni, Erkek Yetim Merkezi talebesi Bera Hamedi tarafından okunan Kur’an-ı Kerim ile başladı.

Selamlama konuşması yapan Hayrat Vakfı Şanlıurfa Temsilcisi Faysal Vuran, Eğitim Merkezi’nin açılışında katkısı olan ve törene iştirak eden herkese teşekkür etti.

Törende konuşan Hayrat Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Bülent Güner ise ilim öğrenmenin önemine değinerek, "Bediüzzaman Hazretleri bir risalesinde şöyle der: Aklın nuru, fünun-u medeniyedir. Kalbin ziyası, ulûm-u diniyedir.  İkisi birleştikleri vakit hakikat tecelli eder. O iki cenah ile talebenin himmeti pervaz eder. İftirak ettikleri vakit, birincisinde hile ve şüphe; ikincisinde taassup ortaya çıkar. Bizim bu zamanda üç büyük dehşetli düşmanımız vardır: Cehalet, zaruret, ihtilaftır. Bu üç düşmana karşı sanat, marifet, ittifak silahıyla mücadele edeceğiz." diye konuştu.

İlim öğrenilen mekânların İslam medeniyetine sağladığı katkılara dikkat çeken Güner, "İslam tarihi boyunca İslam medeniyetinin yükselmesine en büyük katkıyı sağlayan şüphesiz bu ilim yerleri olan ilim talebelerinin bulunmuş oldukları mekânlar olmuştur. Bizatihi Peygamber Efendimiz’in kontrol, himaye ve terbiyesinde yetişen Ashab-ı Suffa’nın güzide talebeleri elbette ki kısa bir zaman içerisinde İslamiyet'in yayılmasında çok büyük katkı sağlamışlardır. Nizamiye Medreseleri İmam-ı Gazali'nin ders verdiği o büyük medreseler, Endülüs Emevi Devleti'nde yüzbinlerce kitabın yazılmasını vesile olan büyük âlimler hep bu mekânlarda yetişmişlerdir. Dünyanın dört bir tarafını ortaya koydukları ve İslami eserler ile aydınlatmışlardır. Karanlıkta küçük bir ışığın bile çok büyük kıymet kazandığı günler vardır. Bu külliyeler, medreseler ve yetimhaneler inşallah istikbalimiz olan gençliğin yetişmesinde ve İslamiyet’e hizmet noktasında çok büyük katkı sağlayacaklardır." ifadelerini kullandı.

Programda ayrıca; Hayrat İnsani Yardım Derneği Genel Başkanı Av. Hakkı Aygün, Kanada Milletvekili Gagan Sikand, ICNA Relief Canada Genel Müdürü Shaukat Hussain birer konuşma yaptı.

Salih Turgut tarafından yapılan duanın ardından temel atma törenine geçildi. Eğitim Merkezi’nin ilk temeli kız çocukları tarafından atıldı. Kesilen kurdelenin ardından kurbanlar kesildi.

Temel atma törenine; Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Emin Özçınar, Hayrat İnsani Yardım Derneği Genel Başkanı Av. Hakkı Aygün, Hayrat Vakfı Mütevelli Heyet Başkan vekili Bülent Güner, Kanada Milletvekili Gagan Sikand, ICNA Relief Canada Genel Müdürü Shaukat Hussain, Hayrat Vakfı üyeleri, STK Temsilcileri katıldı. (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir