• DOLAR 32.341
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2238.603
  • ...
Batman'da ilahi şölenine yoğun ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Batman İdeal Gençlik ve Spor Kulübü tarafından 21-27 Nisan "Dünya Müslüman Gençlik Haftası" etkinlikleri kapsamında ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik bilgi yarışması, ses yarışması, Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışması, futbol turnuvası, şiir, resim ve makale yarışmaları yapıldı.

Bu kapsamda, kulüp tarafından gençlere yönelik "İlahi Şöleni" adıyla bir konser düzenlendi. Gençlerin yoğun katılım gösterdiği konsere, çocuk ve kadınların da büyük ilgi göstermesi dikkatlerden kaçmadı.

Konserin verildiği alanda büyük brandalara "Kur'an ayet ayet bir bütündür, Kur'an bizler için slogan değil organ, Kur'an İslam'ın selameti reçetesidir" ile "Uyuşturucu önce güldürür, sonra öldürür, Uyuşturucu karşıtıyız, Kur'an ağışıyız, Uyuşturucu kullanma kullanılma" şeklinde yazılar yazılarak uyuşturucunun zararlarına dikkat çekildi.

Sunuculuğunu Osman Demir'in yaptığı konser, Hüseyin Cihangir'in okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

İlahi konseri öncesi Muhammed Fatih Varol, geçlere kısa bir konuşma yaptı.

Gençliğin ve geçlerin önemine vurgu yapan Varol, "Allah-u Teâlâ kâinatı yaratığı günden beri kâinata bazı sünnetler koymuştur. Yeryüzünün ve bütün kâinatın sünnetleri vardır. Allah'ın sünnetleri icra eder. Bu sünnetlerden bir tanesi bize taalluk ediyor. Allah-u Teâlâ'nın sünnetlerinden bir tanesi davasını ve gönderdiği Dini İslam'ı Mübin-i gençlerle ali kılmıştır. Bu da Allah'ın sünnetlerinden bir tanesidir. Kur'an-ı Kerim'de Yüce Rabbimiz Kehf Suresi'nde şöyle buyuruyor; 'Onlar Rablerine iman eden bazı geçlerdirler.' Rabbimiz burada gençliğe ve gençlere vurgu yapıyor. O koca destanı yazanlar, kendileri için ayet inen süre nazil olan kişiler, bizim gibi gençlerdiler. Bizler gençler olarak kendimize güzel örnekler seçmeliyiz. Güzel örneklerle hayatımıza renk katmalıyız." ifadelerini kullandı.        

Konuşmanın ardından ilahi sanatçıları Bilal Güler, Bilal Dalkılıç, Ömer Güneş, Mücahit Oğur ve piyanist Seyfullah Güler tarafından birbirinden güzel ilahiler seslendirildi. Konserin sonlarına doğru seslendirilen ilahiler eşliğinde alandaki gençler de halay çekti.    

Hüseyin Ertaş hocanın yaptığı dua ile konser son buldu. (Mehmet Sait Çelik – İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir