• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
HÜDA PAR İstanbul İl teşkilatından Kâğıthane'de yıkılan ve boşaltılan bina sakinlerine ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kâğıthane ilçesi Yahya Kemal Mahallesi'nde 22 Nisan tarihinde istinat duvarının çökmesiyle yıkılan binanın ardından tedbir amacıyla 21 bina tahliye edilmişti. Binanın yıkılmasının ardından vatandaşlarla  bir araya gelen İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, ailelerin mağdur olmaması için kira yardımı yapılacağını ifade etmişti.

Beraberindeki heyetle bina ve mahalle sakinlerini ziyaret eden HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, yaptıkları ziyaretin ardından şu açıklamalarda bulundu:

"Kâğıthane'de yıkılan ve boşaltılan binaların sakinlerini ziyaret ettik. Mağdur ve mahalle sakinlerinden edindiğimiz bilgilere göre; yıkılan binanın alt tarafında yapılmaya başlanan ve ardından yarım bırakılan bina inşaatından ötürü olayın gerçekleştiği belirtiliyor."

Yetkililer tarafından verilen sözlerin yerine getirilmesi halinde ortada bir sorunun kalmayacağını belirten Elibüyük, hem taşınma sürecinde hem de kira ile ilgili yapılan yardımlarla birlikte dairelerin yapılıp tekrar iade edilmesi halinde hiçbir sorun yaşanmayacağını ifade etti. (Nizamettin Aşkın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir