• DOLAR 32.586
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2411.723
  • ...
Üç üniversiteden teknolojik işbirliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Kastamonu’da; Kastamonu, Çankırı Karatekin ve Sinop üniversitelerinin organizasyonunda, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK, KOSGEB, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı ile Kastamonu Valiliği, Kastamonu Belediyesi ve Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odasının destekleriyle "TR82 Ar-Ge ve Yenilik Proje Pazarı-2019" toplantısı düzenlendi. Toplantıya Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz, protokol, üniversitesi öğretim görevlileri ile öğrenciler katıldı. TR82 Ar – Ge Proje ve Yenilik Proje Pazarı-2019 faaliyeti ile bölge ve ülke ekonomisine güç katabilecek, ihracata yönelik, katma değeri yüksek, Ar – Ge odaklı yenilikçi ürünler geliştirilebilmesi için üniversite sanayi iş birliği ortamı tesis edilmesi amaçlanmakta.

“PROBLEMİMİZ SANAYİ ÜRETİMİMİZİ ARTTIRIYORUZ AMA ARTTIRDIKÇA İTHALAT ARTIYOR”

Vali Karadeniz toplantıda yaptığı konuşmasında ; “İşte Üniversite olsun, yine diğer kamu kurum ve kuruluşları olsun bu noktada sanayicimizin yanında olmak durumundadır ve TR 82 bölgesi dediğimiz bölge biliyorsunuz daha önce Kalkınma Bakanlığı varken Bakanlık Türkiye’yi kalkınma stratejileri açısından belli bölgelere ayırdı ve her bölgeye bir kalkınma ajansı kuruldu. Bizim Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansımızın faaliyet gösterdiği bölgedir TR 82 bölgesi ve kendi içinde bir bütünlük arz etmektedir. Bu alanı da bir bütün olarak bu şekilde projelendirip yeni fikirler üretip bu fikirleri üretime, sanayiye kazandırmak hepimizin boynunun borcudur diye düşünüyorum. Bir de bir başka problemimiz sanayi üretimimizi arttırıyoruz ama arttırdıkça ithalat artıyor. Bunun sebebi de o sanayi üretimini yapmak için bize ihtiyaç olan makinaları, araçları ve teçhizatı dışardan ithal ediyoruz. Bunları da geliştirmemiz lazım ki biz büyümeyle beraber dış ticaret dengemizde de olumsuz bir şey yaşamayalım.”

Girişimcilik iş fikri yarışmasında birinci olan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden Burak Öztamur ve ekibine Vali Karadeniz tarafından hediyeleri verildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir