• DOLAR 32.586
  • EURO 35.007
  • ALTIN 2427.824
  • ...
Türkiye’nin ilk milli hava füzesi IDEF 2019’da tanıtılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

 IDEF 2019, 14’üncü Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Milli Savunma Bakanlığı ev sahipliğinde, TSK’nı Güçlendirme Vakfı yönetim ve sorumluluğunda, TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. organizatörlüğünde 30 Nisan-3 Mayıs 2019 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi Büyükçekmece/ İstanbul'da icra edilecek. Daha önce gerçekleştirilen IDEF’17 fuarını 67 ülke ve 2 uluslararası kuruluştan 133 heyet, 637 heyet üyesi ziyaret etmişti.

TÜBİTAK SAGE IDEF 2019’DA

TÜBİTAK SAGE geliştirmiş olduğu milli mühimmat sistemlerinin ve alt sistemlerinin yerlileştirme çalışmalarını sürdürüyor. TÜBİTAK SAGE, IDEF 2019’da TSK envanterine girmiş olan ürünleri ve yakın gelecekte tamamlanması planlanan çalışmalarını katılımcılarla buluşturacak.

TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilmiş olan Türkiye’nin ilk milli hava-hava füze sistemi ailesi Göktuğ, ilk milli seyir füzesi ailesi SOM, ilk milli hassas güdüm kiti ailesi HGK, ilk milli kanatlı güdüm kiti ailesi KGK ve İHA’lardan atılabilen minyatür mühimmat BOZOK IDEF 19’da sergilenecek.

Ayrıca TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilmiş ve askeri standartlarda kalifiye olmuş yerli ve milli alt bileşenler’den olan ataletsel ölçüm birimi “ATLAS”, küresel konumlandırma sistemi alıcısı “KÂŞİF”, küresel konumlandırma sistemi anteni “SG-Konum” ilk kez görücüye çıkacak.

İlk defa TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilen ve yer altı hedeflerine karşın etkin bir şekilde kullanılan sığınak delici bomba ailesinin iki yeni üyesi SERT-82 ve SARB-83 lansman ürünleri olarak ilk defa IDEF 19’da tanıtılacak.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir