• DOLAR 32.559
  • EURO 34.875
  • ALTIN 2431.792
  • ...
Siverek Devlet Hastanesinde yemek sorunu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sağlık-Sen Şanlıurfa Şube Başkan Yardımcısı aynı zamanda Sağlık-Sen Siverek Temsilcisi Suat Kalkan, hastanenin yemek ihalesini alan şirketin görevini yapmadığını belirterek, sorunun bir an önce çözülmesini istedi.

Hastane çalışanlarından ve hasta yakınlarından gelen şikâyetlerin arttığını dile getiren Kalkan, "Son zamanlarda Siverek Devlet Hastanesinde ihale usulü yemek veren şirketle sıkıntılar had safhaya ulaşmıştır. Hastane çalışanlarının ve hasta yakınlarının şikâyetleri bu durumun artık ötelenemeyeceğini göstermektedir. Artan şikâyetler arasında; yemekhane şirketinin yeterli yemek vermemesi, yemek yapımının şartnameden uzak şeklinde basite indirgenmesi, hastaneye gerekli erzak gönderilmediği için İl Sağlık Müdürlüğünün oluşturduğu yemek listesine uyulmadığı yönündedir. Şikâyetler üzerine hastanemizin başhekimiyle yaptığımız görüşme neticesinde başhekimimiz, oluşan sıkıntılar için ilgili tutanakları ve gerekli yazışmaları İl Sağlık Müdürlüğüne gönderdiklerini söyledi." ifadelerini kullandı.

Kalkan, açıklamasının devamında, "Personel, hasta ve yakınlarının yemekle ilgili sıkıntılarının giderilmemesi önemli bir sorundur. Hastanemizde tedavinin önemi kadar beslenmenin de önemli olduğunu düşünüyoruz. Gerek hasta ve yakınlarının gerek çalışan ve sağlık personelinin yeterli ve güzel yemek yemesinin hakkı olduğunu düşünmekteyiz. Yemek şirketinin keyfi bir şekilde hastaneye erzak göndermesi ve mevsim şartlarına değil de ekonomik şartlara göre erzak göndermesi kabul edilecek bir durum değildir. Başta İl Sağlık Müdürlüğümüz olmak üzere yetkililerden bu duruma bir çözüm sağlanmasını istiyoruz." şeklinde konuştu. (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir