• DOLAR 32.319
  • EURO 35.135
  • ALTIN 2292.318
  • ...
Mardin’de gerçeği aratmayan UMKE tatbikatı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Mardin ve çevre illerdeki il sağlık müdürlükleri sağlık hizmetleri başkanlığı afetlerde sağlık hizmetleri birimine bağlı hizmet veren Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), AFAD, 112 ve itfaiye ekiplerinin de katılımıyla trafik kazası tatbikatı yapıldı.

150 personelin katılımıyla yapılan tatbikatta, toplu yaralanma olaylarına yaklaşım, afetlerde haberleşme becerilerinin artırılmasına yönelik çalışmalar yapıldı.

Artuklu ilçesine bağlı Sultan köyünde yapılan tatbikatta, senaryo gereği, üç araç ve bir tankerin karıştığı trafik kazası sonrası acil çağrı merkezine ihbarın gelmesi sonucu olay yerine UMKE, AFAD,112 ve itfaiye ekipleri yönlendirildi. Güvenlik önlemleri aldığı olay yerine yönlendirilen sağlık görevlilerinin müdahalesinin ardından yaralılar hastanelere sevk edildi.

Mardin Valisi Sayın Mustafa Yaman, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Saffet Yavuz, Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Servet Yıldız, Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı İsa Aydoğan, Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Hakan Karakaş, Müdürlüğümüzün diğer Başkan ve Başkan Yardımcıları,112 İl Ambulans Servisi Başhekimi Osman Ballı, Afet ve Acil Sağlık Hizmetleri Birim Sorumlusu Feyzi Özünal, İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet  Müdürü, İl Milli Eğitim Müdürü, İl AFAD Müdürü, İl Müftüsü, Gençlik ve Spor İl Müdürü ve çok sayıda sağlık çalışanı ile vatandaşın izlediği tatbikat, Artuklu ilçesine bağlı Sultan köyü yakınlarında gerçekleştirildi.

Tatbikatta gazetecilere açıklama yapan Mardin Valisi Mustafa Yaman, tatbikatla oluşabilecek bir afette ekiplerin doğru ve hızlı müdahale etmelerini sağlamayı amaçladıklarını belirtti. Yaman, ayrıca diğer kamu kurumlarıyla koordinasyon ve işbirliği ile çalışma becerisi ön plana çıkarılması da bu tatbikatın bir parçası olduğunu ifade etti.

Mardin'de sağlık ekiplerinin ve tatbikat ekibinin özverili çalışmalarına teşekkür eden Mardin İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Saffet Yavuz, “Tatbikatları heyecanla izledik, gerçeğini aratmayan bir tatbikattı. Mardin UMKE ekiplerimiz, Sultan köy bölgesinde 3 günlük bir kamp gerçekleştirdiler. Burada arkadaşlarımızın olayda intikal kabiliyeti, yol emniyetinin alınması, yaralıların sağlıklı bir şekilde çıkarılıp ilgili sağlık kuruluşlarına taşınması işlemini izlemiş olduk. Bu anlamda UMKE olarak değişik zamanlarda ve acil durumlarda ekipleri hazır hale getirmek için tatbikat yapmaktayız. Ekiplerimizin daima hazır olmalarını sağlamak için bundan sonra da tatbikatlarımıza devam edeceğiz. Desteğini bizden hiçbir zaman esirgemeyen ve bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan Sayın Valimiz Mustafa Yaman’a,  katkı veren tüm ekip çalışanlarımıza ve yöneticilerimize çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Tatbikatı Mardin Valisi Mustafa Yaman ile İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Saffet Yavuz’un yanı sıra Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Servet Yıldız, Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı İsa Aydoğan, Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Hakan Karakaş, Afet ve Acil Sağlık Hizmetleri Birim Sorumlusu Feyzi Özünal, İl Jandarma Komutanı Yusuf Kenan Topçu, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar birlikte izledi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir