• DOLAR 32.335
  • EURO 35.126
  • ALTIN 2309.58
  • ...
SON DAKİKA
UNESCO Türkiye Komisyonu Şanlıurfa'da Toplandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu (UNESCO) Türkiye Milli Komisyonu Yönetim Kurulu, Türkiye'de ilk defa Ankara dışında Şanlıurfa'da toplandı.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin'in daveti üzerine, önceki gün kente gelen UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. M. Öcal Oğuz ve beraberindeki heyet; Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi toplantı salonunda Şanlıurfa'nın tarihi ve kültürel potansiyelleri ile Göbeklitepe'yi istişare etti.

Harran Ören Yeri'nin,  UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesine alınmasının da görüşüldüğü toplantıda konuşan Vali Erin, Şanlıurfa'nın tarihi, turistik, kültürel ve ekonomik potansiyelleri hakkında bilgiler verdikten sonra, Prof. Dr. M. Öcal Oğuz ve beraberindeki heyeti Şanlıurfa’da ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, komisyon üyelerine teşekkür etti.

UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. M. Öcal Oğuz, Göbeklitepe'nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesine alınması ve ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2019'un Göbeklitepe Yılı ilan edilmesi ile ilgili olarak toplantıyı Şanlıurfa'da gerçekleştirdiklerini söyledi.

Vali Erin riyasetinde gerçekleşecek toplantıda Şanlıurfa'yı birçok yönden ele alacaklarını kaydetti.

Oğuz, "Şanlıurfa UNESCO nezdinde hem artıları hem eksileri olan bir şehir. Türkiye'nin entelektüel bir kuruluşu olarak bunları istişare ederek, ne tür katkılar verebiliriz konusunda düşüncelerimizi paylaşacağız." dedi.

Toplantı, UNESCO hakkında Prof. Dr. Öcal Oğuz'un verdiği bilgiler ve katılımcılarla yapılan istişarelerin ardından sona erdi. (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir