• DOLAR 32.333
  • EURO 35.069
  • ALTIN 2286.519
  • ...
"Kahvaltı organizasyonlarından elde ettiği gelirin yarısını yetimlere harcıyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

3-4 yaşında anne ve babasını kaybettikten sonra yetimhanede büyüyen 28 yaşındaki Kadir Özdemir, Siirt'in tarihi mekânlarında vatandaşlara kahvaltı hazırlayarak geçimini sağlamaya başladı. Özdemir, 4 yıldır elde ettiği gelirin yarısını yetim aileler için harcıyor.   

İhtiyaç sahibi ailelere ulaşan Özdemir, arkadaşlarıyla elbirliği yaparak yardıma muhtaç ailelerin evlerini boyuyor, yetim çocuklara bot, mont ve kırtasiye yardımında bulunuyor.

"Yetimleri düşünürken içim parçalanıyor"

Siirt'in Kurtalan ilçesine bağlı Beykent köyünde 6 çocuklu yetim bir aileye yardımda bulunan Özdemir, yetimleri düşünürken duygu dolu anlar hissettiğini belirtti.

Özdemir, "Bu işe başlarken önce kendimi düşündüm, çünkü ben de yetimhanede büyüdüm. İnsanların ne durumda olduklarını, duygularını çok iyi anlıyorum. Yetimleri düşünürken içim parçalanıyor. Bazen yatağımda dahi yatamıyorum. Yerde uzanıp o şekilde yatıyorum. Çok güzel kahvaltı hazırlamayı bildiğim için kendi imkânlarımla sosyal medya üzerinden insanlara çok güzel kahvaltılar hazırladım. Bu nedenle müşterilerim arttı ve para kazanmaya başladım. Kazandığım paralarla çocuklara ayakkabılar alıyorum. Tabi yardım ettiğimi duyan arkadaşlardan da destekler geliyor. Amacımız para kazanmak değil, insanlara yardımcı olmak ve onlara mutluluk vermek, onların hayatında bir anı bırakmak. Bunlar güzel şeyler sizde bir aileyi, bir yetimi mutlu edebilirsiniz." dedi.

"Yardım edince çok mutlu oluyorum"

"Yardım edince çok mutlu oluyor ve daha da çok motive oluyorum." diyen Özdemir, "Elimden geldikçe malımı mülkümü her şeyimi onlara adamaya çalışıyorum. Yardım etmek güzeldir, siz de insanlara yardım edin, insanlara bir parça ekmek verin. Kahvaltı organizasyonlarından elde etiğim kazançla çocuklara yardım ediyorum. Arkadaşlarımla birlikte kendi imkânlarımızla çocuklara ayakkabı götürüyoruz. Arkadaşlarımın da vicdanı el vermiyor, onlar da yardım ediyor. Paraya karşıyım ve maddiyat istemiyorum, ayakkabı veriyorlar. 3-4 ay önce bu köye gelip yardım dağıttım, ama arkadaşlarım beni uyardı ve 'Bir yetim çocuğa ayakkabı vermemişiz.' dediler. Köye tekrar geri geldim, eve girerken içim parçalandı. Aile, yetim ve ortada 6 çocuk var. Sonra bu evi nasıl düzenleyebiliriz şeklinde projesine başladım. Güzel destekler aldım. Evin boyası, koltuğu, duşluğu gibi şeyler getirdik. Ve bu gün buradayız, çok mutluyuz." ifadelerini kullandı. (Murat Orhan-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir