• DOLAR 32.487
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2431.709
  • ...
"İslam'ın ilk emri 'oku'dur"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Merkez Şahinbey Belediyesi tarafından öğrencilerin okuma alışkanlığı kazanması için her ay ödüllü kitap okuma yarışması düzenleniyor.

Daha önce dağıttığı kitaplarla öğrencileri sınava tabi tutarak umreye gönderen Şahinbey Belediyesi, öğrencileri okumaya teşvik etmek için ödüllü kitap okuma yarışmasını sürdürmeye devam ediyor.

Şahinbey Belediyesi yapılacak sınav sonrası dereceye giren öğrencilere ise çeşitli hediyeler vererek ödüllendirecek.

Türk Telekom Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde sınava giren öğrencileri ziyaret eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, bu yarışma vesilesiyle öğrencileri okumaya teşvik ettiklerini söyledi.

Tahmazoğlu, “Öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve her evde bir kütüphane oluşmasını sağlamak için lise ve ortaokul öğrencilerimize birer tane kitap hediye ediyoruz. Şu ana kadar 2 milyon 500 bin kitap hediye ettik. Bu ay öğrencilere dağıttığımız kitaplardan da yarışma yapıyoruz. Bu yarışmanın sonucunda dereceye giren öğrencilerimize bisiklet, eşofman takımı ve şehir dışı geziler gibi ödüller veriyoruz. Bu yolla öğrencileri okumaya teşvik ediyoruz. Katılan tüm öğrencilere başarılar diliyorum.” dedi.

İslam dininin ilk emrinin “oku” olduğunu hatırlatan Tahmazoğlu, “Okumak kadar güzel bir şey yoktur, bunu unutmasınlar. Zaten dinimizin ilk emri de ‘oku’dur. Bu nedenle okuma oranını arttırmak için yeni millet kıraathaneleri, yeni kütüphaneler açarak öğrencilerimize destek vermeye devam edeceğiz. Bunun için de okullarımıza 60 adet zenginleştirilmiş kütüphane yaparak çok sayıda kitap desteği sağladık.” ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir