• DOLAR 32.371
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2325.427
  • ...
El-Hayye: Halkımız Filistin davasını tasfiye projelerini reddedecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden Halil El-Hayye, Filistin halkının "Yüzyılın Anlaşması", alternatif vatan ve işgalcilerle ilişkileri normalleştirme gibi tasfiye projelerini tüm dünya kabul etse bile reddedeceğini söyledi.

El-Hayye, Filistinli Mücahitler Hareketi’nin kuruluş yıldönümü töreninde yaptığı konuşmada, Filistin davasını tasfiye projelerinin kendilerini işgale karşı direnişten ve topraklarını işgalden kurtarmadan alıkoyamayacağını ifade etti.

Tehditlere karşı Filistinlilerin birlik ve bütünlük içinde olmaları gerektiğini belirten El-Hayye, Filistin siyasetinin yeniden inşa edilmesine ve direniş seçeneği etrafında birleşmeye ihtiyaç olduğunu kaydetti.

El-Hayye, Filistinli Mücahitler Hareketi liderlerini hareketin 18'inci kuruluş yıldönümü dolayısıyla kutlayarak, "Sizinle birlikte direniş ve şehitler aracılığıyla Filistin'e bağlı olmaktan gurur duyuyoruz." dedi.

Gazze'nin, birlik ve bütünlüğü temsil eden bir örnek olduğunu kaydeden El-Hayye, dünyaya direniş seçeneği etrafında birleşmiş bir halk olduklarını söyleyebileceklerini dile getirdi.

El-Hayye, boyun eğmeye ve teslimiyete çağıranlar değil hak ve özgürlük davetçileri olduklarını bildirdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir