• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Birinci Arapça ödüllü bilgi ve etkinlik müsabakaları düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis Eren Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi ile Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı'nın işbirliği ile düzenlenen "1'inci Arapça Ödüllü Bilgi ve Etkinlik Müsabakalarının" final programı, Eren Üniversitesi Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleşti.

Ahmet Eren Demir'in Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zeki Argunhan, Arapça dilinin en önemli ahiret ilmi olduğunu belirterek, yarışmacılara başarı dileklerinde bulundu.     

Argunhan, "Rabbimizin kelamı olan Kur'an-ı Kerim'i daha iyi anlamak ve Müslüman ülkelerle olan ilişkimizi daha sıkı tutmak için Arapça'yı iyi bilmemiz gerekiyor. İlahi mesaj olan Kur'an-ı Kerim'i, Sünnet-i Seniyye'yi ve kaynak olarak gördüğümüz pek çok eserin anlaşılması için Arapça bir yükümlülüktür. Yaşadığımız asırda farklı dilleri kullanan devletler ve milletler, Kur’an-ı Kerim’i ve hadisleri öğrenebilmek için tercüme çalışmaları yapmaktadır. Ancak bu çalışmalar beklenen sonucu vermemektedir. Bu nedenle Arapça öğrenmek son derece önemlidir." dedi.

Arapça bilgi yarışmasında final etabına kalan gruplar, kıyasıya mücadele etti. Arapça bilgi yarışmasının sona ermesinin ardından jüri üyeleri değerlendirme yaparken, İslami İlimler Fakültesi öğrencileri tarafından hazırlanan ilahiler seslendirildi.

Programın üçüncü bölümü olan Arapça kısa tiyatro gösterisinde ise öğrenciler iki grup halinde yarıştı. Üçüncü bölümün de sona ermesiyle birlikte İslami İlimler Fakültesi hazırlık sınıfı öğrencisi Yunus Şeflekçi tarafından ney dinletisi gerçekleştirildi.  

Kıyasıya geçen yarışmanın ardından Fuat Sezgin grubu birinci olurken, Bediüzzaman grubu ikinci, Müştakbaba grubu ise üçüncü oldu.

Davetlilere duygu dolu anlar yaşatan Arapça şiir yarışmasında 578 puanla Seyhan Kavak birinci olurken, Recep Ulaştan 568 puanla ikinci, Hüseyin Bircan ise 544 puanla üçüncü oldu.

Arapça kısa tiyatro gösterisinde ise İsa Dikmen ve ekibi 573 puanla birinci olurken, Özcan Denizhan ve ekibi de ikinci oldu. Dereceye giren gurup ve öğrencilere de çeşitli hediyeler verildi.

Program, toplu çekilen hatıra fotoğrafının ardında sona erdi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir