• DOLAR 32.379
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2325.951
  • ...
Göğüs Hastalıkları Hastanesi Sular Altında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KASTAMONU -Ballıdağ Göğüs Hastalıkları Hastanesi, Sağlık Bakanlığı`nca 1954 yılında, İstanbul`daki Süreyyapaşa Göğüs Kalp ve Damar Cerrahi Merkezi`nin yükünü azaltmak amacıyla başlatılan çalışma kapsamında, 100 milyonluk yatırımla yapıldı. İsviçreli uzmanların Daday`da yaptıkları inceleme sonucunda inşa edilen hastane, 2006 yılında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı`na bağlı Sosyal Sigortalar Kurumu bünyesinden, Sağlık Bakanlığı`na devredilmişti.


İçerisinde çeşitli sosyal tesisleri bulunan hastane, 2007 yılında çevre illerdeki devlet hastanelerinde göğüs hastalıklarıyla ilgili bölümlerin açılması nedeniyle talebin düşmesi üzerine kapandı.


Konuyla ilgili AA muhabirine açıklama yapan Daday İl Genel Meclisi Üyesi Faruk Ataşalar, hastanenin iki yıl önce Hacettepe Üniversitesi`ne 49 yıllığına kiralandığını belirterek, amaçlarının, hastaneyi geçmişteki ününe yakışır bir duruma getirmek olduğunu, bunun için de üniversite yönetimi ve siyasilerle birlikte çalıştıklarını söyledi.


Ataşalar, bakımsızlıktan dolayı hastanenin aşırı yağmurlarda zarar görmesinden üzüntü duyduklarını ve kendilerinin de hastanenin bir an evvel hayata geçirilmesi için çalıştıklarını dile getirdi.


Kullanılmaz halde olan hastanede lojman, çocuklar için oyun parkı, hastalar için yürüyüş parkuru, voleybol ve basketbol sahası, ekmek fırını, çeşitli sosyal tesisleri, tiyatro salonunun yanı sıra, merkezi oksijen sistemi, gezici ve sabit röntgen gibi bir göğüs hastanesinde bulunması gereken tüm cihazlar da yer alıyor.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir